Top 10 najboljih trbušnjaka u svijetu fudbala

Perfektni six-pack

Pored razvijanja fizičke snage i okretnosti, fudbaleri su ujedno i javne ličnosti koje pored svog primarnog posla važe i za modele čija tijela služe kao reklamni prostor za zaradu dodatnih miliona u vidu predstavljanja opreme sponzora. Sve to su razlozi da ulažu dodatne napore kako bi dodatno zategnuli svoje mišiće, budu jači u duelima, ali i prikažu ih u najisklesanijem mogućem obliku.

Neki od njih su otišli toliko daleko da im se dive i sami fitness stručnjaci. Deset njih predvodi kolonu igrača sa najboljim six-packom.

10. Dimitar Berbatov

Sjajni Bugarin koji je najbolje dane svoje napadačke karijere proveo u Manchester Unitedu, veliki je profesionalac kom je tako posvećen i ozbiljan način života omogućio da i sa 35 godina igra bez problema, ali i ima tijelo koje djeluje desetak godina mlađe.

9. Rio Ferdinand

Engleski defanzivac sa impozantnom karijerom iza sebe, na listi se našao zbog vjerovatno najluđih trbušnih mišića po kojima je bio prepoznatljiv. Naime, oni formiraju oblik sličan broju 5, a kog je veliki Rio nosio na leđima dok je bio stub odbrane Manchester Uniteda.

8. Neymar

Iako je u Evropu stigao kao jako talentovani mršavac, Neymar je sa Barceloninim stručnjacima veoma brzo ispunjavao postavljene ciljeve među kojima je prvi bio nabacivanje mišićne mase. Iako i dalje nije pretjerano razvijen, brazilski kapiten je iznimno žilav momak u fantastičnoj formi.

7. Mesut Özil

Najbolji kreator prilika ne samo u Arsenalu već i u cijeloj Premier ligi Mesut Özil, nedavno se na internetu pohvalio svojom tjelesnom formom, koja je mnoge ostavila zadviljenima, posebno gledajući na trbušnjake na kojima nema grama masnih naslaga.

6. Alexis Sanchez

Čileanski majstor koji je postao višak u Barceloni uprkos dobrih partija, a koji je brzinom svjetlosti pokorio ligu koja slovi za najtežu na svijetu. U Arsenalu je jedna od najvažnijih karika i jedan od najboljih napadača cijelog Premiershipa kog odlikuje kako eksplozivnost tako i izvanredna snaga. Njegovi isklesani trbušnjaci dosta dobro oslikavaju svu njegovu snagu.

5. Antonio Valencia

Ekvadorski brzonogi krilni igrač Antonio Valencia, igrač je kog odlikuje iznimna snaga, često djelujući nesrazmjerno sa njegovom veličinom. Tek kada skine majicu postaje jasno otkud tolika snaga.

4. Cristiano Ronaldo

Živa legenda fudbala pomalo i pretjeruje u pokazivanju svojih trbušnjaka. Ipak, gledano sa fitness strane, održavanje tako niskog indeksa tjelesne masti zahtijeva držanje stroge dijete tokom cijele godine, pa nije ni čudo što ne želi sakrivati nešto zbog čega konstantno ispašta kada su poslastice na trpezi, a koje karakterno preskače.

3. Solomon Kalou

Ofanzivac Obale slonovače i čovjek koji je najdublji trag ostavio u plavom dresu Chelseaja, jedan je od fudbalera sa najimpresivnijim trbušnim mišićima, čija forma je davno nadmašila okvire sporta kojim se primarno bavi. Kalou kao veliki atleta sjajno igra u 32. godini života nastupajući za njemačku Herthu.

2. Nani

Sjajni Portugalac koji je godinama važio za sjenu Cristiana Ronalda, barem u ovom segmentu je nadmašio slavnijeg kolegu iz nacionalnog tima. Nanijeva kompletna fizička konstitucija je takva da bi nakon kraćih priprema bez ikakve sumnje mogao nastupiti na nekom od fitness takmičenja.

1. Clarence Seedorf

Ako ovog čovjeka treba opisati jednom rječi, onda je to - legenda. Majstor kog su sa najvećim poštovanjem gledali čak i navijači rivalskih klubova i uživali u njegovim majstorijama. Uvijek je bio poput stijene u duelima, a u rijetki trenuci u kojima bi bio snimljen bez majice, izgledali bi impresivno kao na fotografiji iznad.

Podijeli članak