Atletska ljepotica i njena tajna nestvarnih trbušnjaka, ali poručuje: "Voće je greška"

Ivana Španović otkriva

Ivana Španović jedna je od najljepših sportistkinja današnjice, a ova srbijanska atletičarka ima posebno izražene trbušne mišiće.

Atletska ljepotica i njena tajna nestvarnih trbušnjaka, ali poručuje: "Voće je greška"
Ivana Španović

Ivana (31) je jedna od najzgodnijih ne samo srbijanskih nego i regionalnih, pa i evropskih sportistkinja, a formu održava napornim treninzima, dok na Instagramu pratioce uveseljava objavom snimaka i fotografija iz teretane.

Često se može vidjeti na snimkama da radi vježbe za trbušnjake, a to smatra najdražim dijelom treninga.

Na prvoj vježbi Ivana u jednoj ruci visoko iznad glave drži bučicu (malo veću) i saginje se sa strane tako da drugom rukom skoro dodiruje stopala. Ivana na snimku pokazuje još jednu vježbu za stomak.

Lezite na leđa, rukama iznad glave se držati za neki stabilan komad namještaja i dižite uvis ispružene jednu pa drugu nogu.

Za bolji efekat oko butina treba staviti traku za vežbanje.

Tvrdi da i ishrana ima veze sa rezultatima.

“Ishrana ima direknte veze sa rezultatima. Vodim računa šta unosim u organizam. Postoje ljudi koji vode brigu o tome, posebno kada non-stop putujemo, tada moram da znam tačno šta unosim. Imala sam problema sa bakterijom, korigovala sam ishranu, pa sam onda imala problema sa ciklusom, bila malokrvna, pojavio se manjak gvožđa… Dosta sam disciplinovana”, govorila je svojevremeno medijima.

Savjetuje i druge:

“Greška koje svi prave je da jedu voće za večeru. To ne treba da se radi. Ili doručak ili ranija užina. Sezonsko voće i povrće, sa tim ne možemo da pogriješimo. Meso i riba. Svi volimo slatkiše, meni su zabranjeni do daljnjeg. Kada imam slobodan dan, ako mi kilaža dozvoljava, voćnu salatu pojedem za užinu”, rekla je Španovićeva.

Ona je 2015. godine bila na strogom režimu ishrane i njen jelovnik bio je sačinjen samo do namirnica i jela po preporukama nutricioniste, zbog čega je mnogo smršavjela.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak