Sharapova nije najviša: Top 10 najviših teniserki

Više nego što mislite

Tenis kao jedan od najpopularnijih, a ujedno i najplaćenijih pojedinačnih sportova, poznat je kao sport u kom ne postoje neka striktna pravila vezana za tjelesnu građu takmičara koja bi ih odredila više ili manje perspektivnima. Međutim, dio takmičarki iz ženske konkurencije prilikom pojavljivanja u javnosti često iznenadi ljude svojom visinom.

U nastavku možete provjeriti kojih deset teniserki važi za rastom najviše igračice ovog čuvenog sporta.

10. Serena Williams (175 cm)

Najbolja od najboljih danas, Serena Williams je ujedno i jedna od najboljih teniserki svih vremena. Njeno ime se obično nalazi na svim listama na prvom mjestu, ali u ovom slučaju je na desetom, budući da je snažna Serena visoka 175 centimetara.

9. Caroline Wozniacki (179 cm)

Kao deveta najviša teniserka našla se Dankinja Caroline Wozniacki. Ova teniserka sa fantastičnom karijerom koju i dalje gradi, visoka je za dame dosta velikih 179 centimetara.

8. Elena Dementieva (180 cm)

Okruglih 180 centimetara je visoka ruska veteranka Elena Dementieva. Teniserka je to sa 15 WTA i 3 ITF titule, te sa zlatnom u singleu osvojenom medaljom sa Olimpijskih igara.

7. Nicole Vaidisova (183 cm)

Čehinja Nicole Vaidisova ne samo da je jako visoka, već važi i za jednu od zgodnijih teniserki. Iza sebe ima 6 WTA i 2 ITF titule.

6. Ana Ivanović (184 cm)

Već sada penzionisana uspješna srbijanska teniserka Ana Ivanović pored svojih umijeća sa reketom, širom svijeta je poznata po svojoj ljepoti. Fotografije sa njenim izabranikom Bastianom Schweinsteigerom možda ukazuju na to je Nijemac nizak, ali u stvari Ana je ta koja je iznimno visoka, budući da na mjerenjima očitava čak 184 centimetra.

5. Dinara Safina (185 cm)

Sestra nekadašnjeg prvog tenisera svijeta Marata Safina Dinara Safina, koja je također 2009. godine nastavila nevjerovatnu porodičnu sportsku priču i zasjela na prvo mjesto WTA liste najboljih teniserki svijeta, peta je na listi najviših sa svojih 185 centimetara.

4. Venus Williams (185 cm)

Druga fascinantna članica porodice Williams, Venus je starija i rastom viša od svoje sestre Serene. Ova osvajačica ogromnog niza velikih priznanja iz svijeta tenisa, visoka je i za muškarce respektabilnih 185 centimetara.

3. Maria Sharapova (188 cm)

Maria Yuryevna Sharapova ili jednostavno Maria Sharapova, jedna je od najboljih i najpoznatijih teniserki na Planeti, a istovremeno važi i za jednu od najviših ali i najzgodnijih sportašica općenito. Ruskinja sa svojih 188 centimetara visine izaziva veliki respekt kod protivnica i samom svojom pojavom.

2. Akgul Amanmuradova (190 cm)

Uzbekistanka Akgul Amanmuradova, teniserka je koja se može pohvaliti sa visinom koja bi mogla bez problema proći i u nekoj od najjačih košarkaških liga. Naime, ona je visoka okruglo 190 centimetara.

2. Eva Hrdinova (191 cm)

Češka tenisekra Eva Hardinova u svijetu tenisa je posebno poznata po svojoj visini, možda i više nego po rezultatima koje je ostvarivala na terenu tokom karijere. Njeno pozdravljanje sa rivalkama je uvijek bilo zanimljivo fotoreporterima.

Podijeli članak