Top 5 fitness gadgeta koji će vam olakšati život

Kickstarter ideje

Platforma Kickstarter koja služi za predstavljanje patenata, njihovo ocjenjivanje i pronalazak investitora, svako malo iznjedri nekoliko zanimljivih stvarčica vezanih za fitness, a koje su osmišljene kako bi olakšale život ljudima koji žive aktivnim životima.

Pored cijelog niza itekako zanimljivih spravica, pet njih se čini posebno poželjnima, a u nastavku se možete i sami uvjeriti.

1. Titan mixer bottle

Vječni problemi pranja šejkera nakon korištenja suplementacije, mučkanje boce kako bi se prah pravilno razgradio bez grudvica, prosipanje tečnosti i još niz dobro poznatih izazova s kojima se ljubitelji fitnesa svakodnevno susreću, konačno postaju prošlost sa Titanovim pametnim šejkerom. Odvojivi donji dio za prah, te genijalna mikser šipkica privučena kroz poklopac, mogli bi postati omiljeniji sportistima širom svijeta.

2. Kippo šorc za mobilni telefon

Vježbanje i nošenje mobitela, te posebno slušanje muzike sa istog tokom aktivnosti, prava je komplikacija koja ove skupe spravice dovodi u stalnu opasnost od ispadanja, kao i lomljenja prilikom savijanja i izvođenja vježbi s tegovima poput mrtvog dizanja i potiska bučicacama kod kog u početnoj poziciji tegove svi drže na vrhu butina. Ni futrola fiksirana na nadlakticu nije neko rješenje, pa je upravo iz tih razloga nastala genijalna Kippo aktivna futrola.

3. GTEAR slušalice koje ne ispadaju

Problem stavljanja slušalica u uši tako da se prilikom jačih aktivnosti ne pomjeraju i ne ispadaju, još je jedan dobro poznat ljudima koji žive aktivnim načinom života. Upravo taj problem rješavaju GTEAR dodaci za slušalice pa i ne čudi velika zainteresovanost za ovu jednostavnu inovaciju.

4. FitFuse aplikacija za pronalazak fitness partnera

Aplikacija FitFuse, zamišljena je kao rješenje problema kog ima ogroman broj osoba kojima treba poticaj za vježbanje u vidu trening partnera sa istim sposobnostima, ciljevima i pretenzijama. Registrovanjem profila i unosom pomenutih podakata, kroz FitFuse je moguće pronaći osobe iz svog okruženja pa čak i svoje teretane, s kojima se mogu udružiti snage i dokazano brže postići ciljevi.

5. Sivil majica sa najbržom sposobnošću sušenja

Aktivni veš je početni dio opreme planinara, alpinista, biciklista, pa i svih ostalih sportista koji se trude izvući maksimum iz svojih sposobnosti, te pritom zaobići sve zdravstvene probleme koji mogu biti rezultat nošenja mokre odjeće na tijelu. Ono što je zanimljivo za Sivil tkaninu i majice napravljene od nje je rezultat testa u njemačkoj najsofisticiranijoj laboratoriji, gdje je zaključeno da su ove aktivne tkanine kvalitetnije od svih drugih koje velike kompanije nude u svojim proizvodima.

Podijeli članak