Pet bodybuilding pravila velikog Dwaynea Johnsona

The Rock i mišići

Holivudski div Dwayne Johnson "The Rock" poznat je po svojoj impresivnoj mišićavoj građi, i čovjek je kom je pošlo za rukom da od primarnog zanimanja WWE kečera uspije doći do statusa planetarno poznatog, i čak statistički gledano, u 2016. godini najplaćenijeg glumca na svijetu. 

Kako su upravo sva njegova slava i uspjeh pokrenuti u teretani, gdje je izgradio rijetko viđenu mišićnu cjelinu, jedna je od najkompetentnijih osoba za davanje savjeta "običnim" ljudima koji se nalaze na istom mjestu gdje je i on davno počeo. Za to teško da išta može poslužiti bolje od njegovih pet pravila.

Cilj je napredak - nikada održavanje

"Sebe uvijek guram žestoko na treninzima kako bih napredovao, a nikako samo da bih održavao napravljeno."

Slušati signale sopstvenog tijela

"Kada sam bio mlad, sjećam se da sam stavljao jako velike težine na čučnju i bench potisku i jednostavno ignorisao bol. Sada, kada vam tijelo nešto pokušava reći, jednostavno morate poslušati to."

Godine su samo broj

"Tokom tridesetih, mišići su potpuno zreli i mišićna memorija je poboljšana. Postajete sposobni da nabacite nevjerovatnu masu. Vaši mišići tek tada počinju."

Krajnje brutalno

"Idite potpuno brutalno, 'oderite se' u teretani i ostavite svu žestinu tamo kada budete izlazili."

Želite "cheat"? Neka bude ogroman

"U mojim 'cheat' danima, obično potpuno ludo jedem pizzu, palačinke, kolače i bilo šta drugo, sve koliko mogu pojesti a pritom se i dalje osjećati potpuno dobro".

Podijeli članak