Najbolji stil brade za svaki oblik lica

Kako pronaći idealan?

Bez obzira na modne trendove puštanja brade i kombinovanja sa stilovima frizura, uvijek su postojali i postojat će muškarci koji bradu smatraju važnim elementom svog izgleda, pa sve što treba je pronaći idealni stil i njega se držati.

Duža brada ili kratka, brada bez brkova ili sami brkovi, kako zaključiti šta najbolje pristaje licu? Postoje određena pravila vezana za oblik lica i najbolje tipove brada koja im pristaju, pa to kao šablon možete iskoristiti kako bi pronašli svoj idealni stil.

Izduženo lice

Brada koja prati oblik lica kojoj nisu potrebni brkovi, ili jednostavno stil bez brade ali sa puštenim brkovima, sasvim su dobar dodatak izuženom obliku lica.

Ovalno lice

Ovalnom licu najljepše pristaje stil brade srednje dužine sa brkovima uređenim u obliku potkovice. Također i verzija bez brade odlično izgleda na licu muškaraca koji imaju ovalno lice.

Kockasto lice

Muškarcima sa jačim vilicama koje daju dojam kockastog lica, najljepše pristaju okrugla brada ili jednostavno sami brkovi.

Trokutasto lice

Trokutastom licu brada odlično pristaje, a posebno se tu misli na dužu bradu koja svojim oblikom upotpunjuje oblik lica.

Okruglo lice

Okruglom licu najbolje pristaju verzije nekompletne brade sa samo prednjim dijelom tj. brkovi i vrh brade. Preporuka stoji također i za verziju bez brkova.

Podijeli članak