Najpoznatije bradonje u svijetu sporta

Prepoznatljive brade

Šta vrhunski sportisti imaju zajedničko s velikim i prepoznatljivim stilovima brade? Postoji mali broj slavnih sportista koji njeguju takav stil svog izgleda, ali po njemu su toliko poznati da u sjenu padaju kompletna njihova maestrala otkrića i većina ljudi ih pamti upravo po bradama. Ovi sportski asovi predvodnici su fizički spremnih bradonja širom svijeta.

James Harden

Prva brada NBA lige i ujedno jedna od najpoznatijih na svijetu danas uopšte. James Harden je svakako maestralan košarkaš i jedan od najboljih i najplaćenijih koji postoje, ali ako bi upitali prosječnog pratioca sporta po čemu je upečatljiv veliki James Harden, odgovor bi nesumnjivo bio - brada.

Andrea Pirlo

Istinska fudbalska legenda ne samo Italije već i cijele Evrope, Andrea Pirlo je bio i ostao omiljeni gospodin koji izaziva poštovanje gdje god se pojavi i u kojem god dresu bio.

Tim Howard

Američki golman koji se može pohvaliti sa jednom od najvećih karijera koje je dječak ponikao u MLS-u uspio napraviti. Na vrhuncu karijere je bio član engleskih velikana kakvi su Manchester United i Everton, a posljednjih godina je postao prepoznatljiv i po imidžu.

Kimbo Slice

Bradati gorostas Kimbo Slice, poznat je postao širom svijeta po snimcima uličnih tuča u kojima je djelovao toliko impresivno da mu je čak i čuveni UFC ponudio ugovor, te se kasnije borio i legalno, van ulica i to za ogromne novce.

Roy Keane

Legendarni kapiten Manchester Uniteda, nikada nije bio osoba kojoj bi se željeli unositi u lice prilikom rasprava na terenu, a otkada je kao trener počeo puštati bradu, jednostavno izgleda zastrašujuće.

Hulk Hogan

Najpoznatiji američki kečer, te medijska ličnost koju svi prepoznaju prvenstveno po karakterističnim brkovima, a tek onda po ogromnom i isklesanom tijelu netipičnom za ljude njegovih godina.

Brett Keisel

Vjerovatno najluđa sportska brada ikada, u vlasništvu je penzionisanog NFL igrača Bretta Keisela. Toliko je prepoznatljiv po svom imidžu da je godinama nazivan prvenstveno nadimkom "brada".

Raul Meireles

Portugalski fudbalski as Raul Meireles, pored fantastične karijere koju je gradio širom Evrope, uvijek je ekstravagantni čudak koji s bradom, tetovažama i stilom odijevanja, jednostavno nikada ne može proći neopaženo.

Walt Frazier

Dvostruki osvajač NBA lige, semerostruki učesnik NBA All-Star mečeva i All-Star MVP 1975. godine Walt Frazier, pored svog umijeća koje je prikazivao na parketu, posebno je bio poznat po stilu brade. Dugi solufi i brkovi, bili su njegov zaštitni znak.

Xabi Alonso

Penzionisani španski veznjak Xabi Alonso, pravi je fudbalski gospodin sa impozantnom karijerom iza sebe i nijednim jedinim kontraverznim ispadom, po čemu su ga i zapamtili svi ljubitelji fudbala. Također, nekadašnju zvijezdu Liverpoola, Real Marida i Bayern Munchena, svi su zapamtili i po bradi koju skoro nikada nije brijao.

Eric Cantona

Jedna od najvećih legendi Manchester Uniteda Eric Cantona, fudbalski je genije o čijim igrama i ponašanju na terenu i dalje često govori. Danas je veoma uspješan čovjek koji se prvenstveno posvetio filmskoj industriji, te već duži niz godina njeguje imidž koji ga najbolje opisuje onakvim kakav je bio i kao fudbaler kada nijednom defanzivcu nije bilo svejedno izaći pred njega.

Connor McGregor

Najpoznatiji borac današnjice i najveća i najplaćenija zvijezda UFC-a Connor McGregor, jedan je od onih koji pokreću modne stilove muškaraca širom svijeta. Vlasnik pojaseva šampiona čak u dvije kategorije UFC-a, pored unikatnih tetovaža, poznat je i po svojoj crvenkastoj bradi koja mu ovisno o okolnostima pomaže da postigne izgled "opasnog luđaka" ili velikog gospodina, uvijek potpuno efikasno.

Podijeli članak