Uprkos teškoj povredi zadržao titulu najjačeg

Eddie Hall

Eddie Hall, najjači čovjek svijeta koji je ne tako davno na mrtvom dizanju podigao okruglo pola tone i postao prvi čovjek kom je to pošlo za rukom, prije sedam mjeseci je doživio tešku povrdu, ali ga to ipak nije omelo u nastojanju da zadrži u svom vlasništvu  Britan's Strongest Man titulu.

Britanski strongman i powerlifter još se nije ni u pola oporavio od dislociranog kuka, ali kako i sam kaže, nije želio dati prednost rivalima pa se čak i u takvom stanju potrudio dovoljno da titula najjačeg čovjeka njegove zemlje ostane upravo u njegovom vlasništvu.

"Bilo je to teško takmičenje. Imao sam stvarno tešku povredu prije sedam mjeseci. Dislocirao sam kuk i putovanje do ovoga je bilo strašno, prije svega mentalno jer sav pritisak je bio na meni da pobijedim. Dakle, da ga izvučem, ne bih rekao komforno, jer ovo je bilo čudo - prije dva mjeseca nisam mogao podići ni 200 kg", rekao je Eddie Hall dodavši:

"Ako je iko dislocirao kuk, zna kroz šta sam prošao. Bio sam u invalidskim kolicima sedmicu dana. Oporavak je bio užasan, tako da imam sreće što stojim, i pritom osvajam Britan's Strongest Man. Nisam želio da protivnici znaju da sam se povrijedio nekoliko mjeseci unazad, da im ne bih dao mentalni potisak. Bilo je očito da sam imao povredu jer sam šepao uokolo, ali niko nije znao koliko", zaključio je britanski div.

Podijeli članak