Kako do guste frajerske brade?

Budi seksi bradonja!

Svaki dječak tokom puberteta počne dobivati čudne, tada još mekane i paperjaste dlake na licu, koje će jednog dana, vrlo skoro, postati prava muška brada, simbol sirove moći i animalne seksualnosti.

Može vam se lako dogoditi da vas razočara saznanje da brzina rasta dlaka, kao i njihov kvalitet, te gustina u velikoj mjeri zavise od genetskih predispozicija. Srećom, nauka je uznapredovala i donijela rezultate, pa se sada zna da ipak ne utiče samo genetika na kvalitet brade, već i mnogi drugi faktori. I vi možete od paperjaste brade dobiti grivu jednog drvosječe, sve što trebate je da slijedite ove savjete.

1. Provjerite dlake na licu

Imate li brkove, podrezujte ih prema dolje dok čekate da vam brada naraste za nekoliko dana. Ovisno o tome kojom brzinom raste, trebat će vam  manje od sedam dana da se brada i brkovi izjednače. Razmislite koliko kratku bradu želite prije nego na određenim dijelovima lica uočite kako dlake ne rastu. Ta činjenica određuje kakvu ćete bradu imati, tj. koji stil. Ako su vam dlake guste i jake – razmislite o punijem izgledu, a ako su vam dlake slabije, za vas je kratka brada koju trebate redovno održavati. Ako ste u nedoumici, posavjetujte se sa frizerom ili brijačem.

2. Sve počinje od kože

Iako su guste dlake ono što svi na kraju vide, sve počinje od kože, a ovisno o tome je li ona suha, osjetljiva ili masna, potrebno je poduzeti neke mjere kako bi se maksimalizirala šansa da iz nje proklija impresivna flora. Provjerite to kod najbližeg brice ili dermatologa, u drogeriji nabavite kremice za svoj tip kože i dajte tim folikulima hrane da izrastu u čudo!

3. Upravljajte stresom

Treba da preduzmete sve moguće korake kako biste kontrolisali stres, jer što ste više pod uticajem stresnih situacija i događaja, dešavaće vam se sve sporiji rast dlaka na licu. Možete pokušatu razne tehnike kao što su meditacija, joga ili neke druge vježbe kako biste održali nivo stresa podnišljivim.

4. Koristite ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje promoviše rast kose, a također služi i kao odličan kondicioner za bradu koja raste. Također, udlje ricinusa pomaže da se rast brade kreće u pravom smjeru. Nanesite ovo ulje na bradu prije nego što odete na spavanje i ispreite ga sljedećeg jutra. Nastavite sa istom ovo dnevnom rutinom dok ne primjetite rast, a onda ovo radite jednom sedmično.

5. Oblikuj svoj grm

Jednom kada je brada postala bradurina, vrijeme je da oblikuješ svoj grm. Sve se zapravo svodi na dvije opcije: odlazak profesionalcu ili eksperimentiranje kod kuće. U svakom slučaju ima mnogo raznih formi i načina da se poigraš sa svojom bradom, a dobra stvar u svemu tome je da i ako zabrljaš, trebaš samo pričekati par dana i ona će opet narasti.

Podijeli članak