7 trikova za bujne i čvrste grudi

7 dobrih načina

Iako vježbanjem ne možete uticati na rad mliječnih žlijezda, uz male trikove pojačat ćete pektoralne mišiće, podići grudi poput push-up grudnjaka te ih učiniti čvrstima i ljepšima.

Velike grudi nisu samo modni trend već i simbol ženstvenosti i od pradavnih vremena žene su nalazile načine kako da ih povećaju i time sebe učine privlačnijim suprotnom polu.

1. Isprepleteni prsti

Isprepletite prste lijeve i desne ruke ispred grudi i podignite laktove u ravninu. Povlačite ruke svaku na svoju stranu i ostanite nekoliko sekundi u tom položaju, te nakon toga opustite mišiće. Vježbu treba ponoviti u seriji od 10 ponavljanja.

2. Guranje zida

Naslonite oba dlana na zid s lagano savijenim laktovima. Postepeno počnite odgurivati zid i to naporom kojim ćete moći izdržati nekoliko sekundi u istom položaju. Nakon toga opustite mišiće te ponovite postupak u 10 ponavljanja.

3. Vježba s bučicama

Uzmite par lakših bučica i stanite uspravno s nogama u širini bokova. Koljena opustite i lagano savijte. Bučice držite ispred bedara. Zategnite trbušne mišiće i prilikom izdisaja podignite utege iznad glave tako da Vam ruke čine slovo Y. Noge se prirodno trebaju izravnati prilikom podizanja, a leđa ostati ravna. Udišući, polagano se vratite u početni položaj. Ponovite 20 puta.

4. Izbjegavajte pritisak na grudi

Pokušajte ne spavati na dojkama i uvijek izaberite odgovarajuće donje rublje. Grudnjak koji vas naizgled čini seksipilnijima je, u stvari, strašno štetan. Nije udoban i ometa protok krvi.

5. Kreme

Potrudite se da kreme koje koristite za njegu grudi sadrže retinol A koji stimuliše proizvodnju kolagena i ima antiejdž efekat. U kombinacji sa aloe verom, koja pomaže koži da bude zategnuta, vaše grudi će biti čvršće i koža zategnutija. Također, kofein, ceramidi i masne kiseline čine dekolte i grudi nježnim i hidriranim.

6. Jedite proizvode sa sojom

Proizvodi od soje sadrže veliku količinu estrogena i fitoestrogena, a upravo su oni najzaslužniji za bujno žensko poprsje. Ako niste ljubiteljica soje, možete konzumirati sjemenke lana, leće ili suncokreta, koje također sadrže ove djelotvorne hemijske spojeve, ali u nešto manjim količinama.

7. Ulje od čička

Ulje od čička ima estrogena svojstva, čičak prvenstveno povećava dotok i bolju cirkulaciju krvi u tkivu dojki, pa povećenje obima i  bujnost poprsja prije svega potiču odatle. Osim toga, u kombinaciji sa drugim sastojcima (npr. crvenom djetelinom) čičak potpomaže bolju apsorpciju bitnih sastojaka za uvećanje grudi.

Podijeli članak