8 tipova brade koju bi muškarci trebali brijati

Kategorije diskutabilnih

Pravilo koje bi trebalo slijediti u vezi sa bradom, zvuči jednostavno - kada je diskutabilna, treba je obrijati. Posebno se to odnosi na nekoliko tipova brade koji jednostavno teško da ikada mogu proći pod kategoriju dobrog stajlinga. Osam je tipova brade koji spadaju u tu kategoriju.

1. Divljačka brada

Bradu koja jednostavno neukrotivo raste da je skoro pa nemoguće održavati lijepo uglađenom i urednom, definitivno je bolje obrijati. Takav "divljački" izgled više je zastrašujući nego privlačan čak i suprotnom spolu.

2. "Zakrpa" brada

Brada koja je tako slaba i mala da djeluje kao da je zaostali promašeni dio tokom brijanja, tip je kog bi odmah trebalo obrijati. Obično se radi o predjelu ispod usne ili na samom vrhu brade.

3. Uvrnuta brada

Brada nije vrtni ukras koji se održava tako da je cilj ispratiti je u neki uvrnuti oblik, niti lijepo izgledaju dlake brade koje rastu uvrnuto u nekoj svojoj putanji. Takve brade je u svakom pogledu teško održavati, pa je mnogo mudrija opcija - obrijati je.

4. Nejednaka brada

Neki muškarci su jednostavno više obdareni kada je u pitanju gustoća brade, i to ne treba predstavljati sramotu svima onima koji ne spadaju u taj krug. Jednostavno, nejednaka brada na svim dijelovima lica daje dojam neurednosti, pa je ipak bolje obrijati. Pokušaj brade nije isto što i prava brada, a ako je već toliko jaka želja za puštanjem lijepe brade, muškarci sa ovakvim problematičnim tipom bi mogli probati Minoxidil tretmane ili neke druge načine jačanja rasta dlake lica.

5. Usamljeni vrh brade

Obično brada počinje rasti na samom vrhu vilice, a kod nekih muškaraca čitav život taj dio jedini bude "ozbiljnije" prekriven dlakama. Stoga znatan dio njih ostavlja takvu bradu smatrajući da je i to dovoljno. Međutim, usamljeni vrh brade u stvari privlači pažnju i više otkriva nedostatak nego što ga prikriva, pa je ipak bolje obrijati ga.

6. Zulufi

Kao što je slučaj i sa malim vrhom brade, i duži zulufi otkrivaju ista nastojanja ka bradi, samo što to ide u potpuno pogrešnom smjeru. Ako niste dio motociklističkih klubova koji njeguju kulturu iz 70-ih, bolje je da ih skratite.

7. Brkovi

Brkovi kombinovani sa bradom su prihvatljivi gledajući iz ugla modnih standarda, ali sami brkovi su ipak previše izazovan element stila i nisu za svakoga. Tačnije, jako je mali procenat muškaraca kojima brkovi sami za sebe pristaju, i stoga su ogromne šanse da nažalost ne spadate u manjinu kojoj pušteni brkovi podižu atraktivnost i respektabilan izgled.

8. Obojena brada

Brada neprirodne boje koja se lako primjećuje, dobra je opcija za neku vrstu maskembala, ali za ozbiljno nošenje i održavanje nikako. Stoga, takve egzibicije ipak treba prepustiti glumcima, pjevačima i onima koji iz određenih razloga trebaju privući pažnju na sebe.

Podijeli članak