Umak od sušenog paradajza za pravilan rad srca

Nutribullet ekstraktor

U našem ubrzanom načinu života rijetko jedemo zdravo i malo nas žvaće hranu kako su nam ljekari preporučili. Zbog ovih navika, naša tijela sve teže probavljaju i apsorbiraju ono što jedemo. Iscrpljeni i preopterećeni probavni enzimi zajedno sa oslabljenim želučanim kiselinama, što dolazi sa godinama, ne mogu usitniti hranu do tačke u kojoj naš organizam može uzeti hranjive tvari iz namirnica.

Drugim riječima, mi ne apsorbiramo većinu hranjivih tvari iz naše hrane. Zato je NUTRIBULLET ekstraktor tu da pretvara obične namirnice u supernamirnice.

Iako možda sušeni paradajz nije tako sočan, on i te kako ima svoj šmek i aromu. Njegove nutritivne vrijednosti čak su i veće od onih koje ima svjež paradajz. Može se jesti presan ili mariniran u ulju, a  najbolje se čuva u  staklenoj tegli. Upotpunite svoj špajz još jednim ukusom, biće savršen za paste, bruskete, salate i druge sočne zalogaje!

Osušeni paradajz obiluje mineralima, poput fosfora, cinka, bakra, natrijuma, kalijuma. Zahvaljujući njima reguliše krvni pritisak i drži hipertenziju pod kontrolom. Bogat je kalcijumom i magnezijumom – značajnim za zdravlje kostiju i pravilan rad srca.

Sastojci:

1 šolja sušenog paradajza
1 šolja bosiljka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašike soka od limete
so i biber - po želji

Priprema:

Korak 1.
Sve sastojske dodajte u veliku NUTRIBULLET čašu.

Korak 2.
Nekoliko puta pritisnite tipku za ekstrakciju – ekstraktujte po nekoliko sekundi. Ukoliko je potrebno možete ponoviti postupak nekoliko puta.

Korak 3.
Umak je spreman. Možete ga poslužiti uz omiljeno pecivo - tost ili prženice.

Kako biste dobili najviše od života potrebno je da dobijete najviše iz hrane, zato naručite svoj NUTRIBULLET ekstraktor na: http://links.delimano.ba/c/19463726

Podijeli članak