Pretjerali su zar ne: Fudbaleri s najviše tetovaža

Tijela prekrivena tintom

Dok se neki ljudi jednostavno ne žele tetovirati, drugi bi i željeli ali nemaju toliko novca da plate kvalitetnog majstora koji će im jednom ali za sva vremena napraviti crteže na tijelu. Fudbaleri velikih liga definitivno nisu oni koji spadaju u drugu grupu sa finansijskim problemima, a kada spadaju među one koji vole tetovaže, ishod je često i pomalo šokantan.

Da li su ovi fudbaleri pretjerali ili ne, tetovirajući kompletna tijela, možete pogledati u nastavku gdje su izložene fotografije 15 fudbalskih "tattoo manijaka" uhvaćenih bez dresova na sebi.

Gregory Van der Wiel

Holandski desni bek čiji je potpis također pojačao MLS ovoga ljeta, pored umijeća s loptom već godinama se izdvajao među kolegama upravo po broju tetovaža. Njegov stil je specifičan jer se posebno bazirao na vrat, prsa, rameni pojas i ruke, po čemu je prepoznatljiv.

Tim Howard

Američki čuvar mreže Tim Howard, koji se na zalasku karijere vratio u domaću MLS ligu, jedan je od predvodnika svoje lige ali i mnogo šire, upravo po broju tetovaža na tijelu. Tačnije, na tijelu Tima Howarda je teško i izbrojati tetovaže.

Nigel de Jong

Holanđanin Nigel de Jong, očigledno je ljubitelj tribala i simetrično iscrtanih mustri i cvjetnih motiva. Kompletna prsa i ruke su mu prekriveni s takvim tetovažama, a posebno je privukao pažnju javnosti objavivši fotografiju "svježe išarane" šake desne ruke.

Zlatan Ibrahimović

Dok je s različitim motivima na leđima držao koliko-toliko umjereni nivo tetoviranja, i Zlatan Ibrahimović je spajanjem svih tetovaža u jednu veliku lavovsku glavu također ušao među one kolege koji su blago rečeno pretjerali s tintom. 

Djibril Cisse

Dugovječni francuski napadač koji u svojoj biografiji ima iznenađujuće veliki broj imena klubova za koje je nastupao, ništa drugačiji nije ni u pogledu broja tetovaža na tijelu. Tačnije, skoro kompletno tijelo Djibrila Cissea je prekriveno tetovažama.

Daniel Agger

Ne tako davno penzionisani danski fudbaler, svojevremeno je bio posebno poznat u Premiershipu zbog umjetničkih radova iscrtanih po tijelu. Daniel Agger pored kompletnih tintom prekrivenih leđa, čak ima i iscrtan veliki lanac oko vrata...

Jermaine Jones

Rođeni Nijemac koji je kasnije 69 puta nosio nacionalni dres Sjedinjenih Američkih Država, a gdje je dočekao i zalazak karijere, zapamćen je i po tome što nikada nije imao mjere ni sa tetoviranjem. Kompetna prsa, ruke i lijeva strana stomaka, kod Jermainea Jonesa su prekriveni tintom.

Memphis Depay

Momak kom se predviđala zvjezdana karijera, a koji je ipak doživio pad na tom putu nakon odlaska iz Manchester Uniteda, jedan je od najvećih zaluđenika tetovažama. Memphis Depay je tako s likom lava preko cijelih leđa nadmašio skoro sve ljubitelje tetovaža, a to je samo dio njegovih mustri na tijelu.

Radja Nainggolan

Belgijski samuraj Radja Nainggolan, doslovno je tetoviran na sličan način kao što su to radili drevni samuraju. Doduše, Nainggolanove tetovaže se više primijete i nisu sve sakrivene pod odjećom, a svakako ona koja dominira je ruža iscrtana na vratu ovog ekscentričnog veznjaka.

Mauro Icardi

Teško da je iko žešće pretjerao s tetovažama od argentinskog majstora špica napada Maura Icardija. On osim što je poznat po impresivnim golgeterskim statistikama i nepravedno uskraćenom pozivu za nastup na Mundijalu u Rusiji, upravo se od sviju izdvaja i po nebrojenim tetovažama na tijelu koje je skoro pa cijelo prekriveno tintom. Imena kćerki i ogromna glava lava dominiraju na njegovim prsima i stomaku.

Podijeli članak