Top 3 ideje idealnih obroka za mišiće

Izbalansirani obroci

Perfektno izbalansirani obroci sa velikim udjelom proteina, ugljikohidrata sa ne tako velikim glikemijskim indeksom, dobrim mastima i vitaminima, mineralima i vlaknima, glavni su uslov za dobru tjelesnu formu i generalno jak i zdrav organizam.

Nema tih suplemenata koji bi mogli nadomjestiti neke od tih obroka koji bi svakako trebali predstavljati okosnicu ishrane svakoga dana. Zbog toga, u nastavku donosimo tri najbolje kombinacije obroka idealnih za dostizanje fitness ciljeva.

Obrok ideja br. 1

Proteini: Faširano goveđe meso

Ugljikohidrati: Riža

Vitamini, minerali i vlakna: Zeleno povrće po želji

Crveno meso pored iznimno jakog udjela kvalitetnih proteina, u svom sastavu nosi i željezo i druge minerale, a zbog masnoće koju nosi u sastavu ima i veliku kaloričnost, pa je nezaobilazno u fazama povećanja tjelesne mase. Riža je s druge strane inače poznata ponajbolji izvor ugljikohidrata.

Obrok ideja br. 2

Proteini: Riba bijelo meso

Ugljikohidrati: Smeđa riža

Vitamini, minerali i vlakna: Brokule

Bijelo meso ribe vjerovatno je i najkvalitetniji izvor proteina koji se može naći, radi se o vrlo zdravom mesu koje ima vrlo malo masti, a i onaj udio masti koji ima, to su odlične Omega-3 masnoće koje su svakako preporučene kao dodatak kog obavezno treba unositi. Smeđa riža kao izvor UH je također šampion u svijetu ugljikohidrata, pa ta kombinacija predstavlja istinski vrhunski obrok.

Obrok ideja br. 3

Proteini: Pileća prsa

Ugljikohidrati: Kromipir

Vitamini, minerali i vlakna: Špinat

Skoro pa se može reći da bez pilećih prsa i generalno bijelog mesa piletine nema ni bodybuildinga. To je omiljeni izvor proteina koji je vrhunskog kvaliteta, a koji je istovremeno jeftiniji i dostupniji od ribe. Krompir kao izvor ugljikohidrata se može nazvati drugim najboljim izvorom, čije mjesto je po kvaliteti sastava odmah iz riže.

Podijeli članak