Idealna šminka ove jeseni

Budite u trendu

Iz godine u godinu moda se mijenja, ono što je prošle godine bilo aktuelno više nije. Iako šminka služi kako bismo se eksperimentisali, evo nekoliko savjeta da ove jesni budete in sa šminkom.

Često se čini da moda postaje sve više ekstravagantnija. Što upadnije to bolje, no ove jeseni se čini da to nije baš tako. Ove sezone će se možda ipak nositi prirodniji izgledi. Čitajte u nastavku da saznate šta će to biti aktuelno ove sezone.

Prirodna i čista koža

Jedan od najljepših trendova: savršen ali prirodan izgled kože. Ova vrsta šminke karakteriše se sa korigovanim licem, ali bez preteških pudera i sa označenim tačkama sjetlosti. Nude nijanse su zvijezda ovog šminkanja.

Smoky oči u hladnim bojama

Boja je stigla da oboji naše oči u razne boje kao što su to crvena, plava ili ljubičasta. Sa smoky izgledom u ovim bojama dobijamo dramatizovani izgled. Uz jednu sasavim običnu haljinu sa ovim make-up izgledom, zašto ne? Mnoge su firme koje su uključile sjene u ovim nijansama.

Trepavice u boji

Nasuprot prirodnom izgledu, ali u isto vrijeme je idealni dodatak. Eksplozija boja će učiniti da naš pogled izgleda privlačnije sa maskarama u boji. Savršeno daje orginalan dodir kako uz jednostavan izgled, tako i za posebnu priliku.

Metalne boje su veoma prisutne u sjenama i raznim ruževima za usne, ali također i u maskarama za trepavice.

Sjene u tamnim metalnim bojama

Kada su u pitanju sjene za oči tamne boje, gliter i sjajne metalne boje dominiraju u ovom domenu. Smoky izgled sa metalnim odsjajem je idealna opcija za posebnu noć. Šminka je ljepota, ali također je zabava i kreativnost, tako da zašto se ne usuditi?

Eyeliner

Tradicionalni eyeliner nije više u modi kao prije. Nova sezona i nova moda stiže, u trendu je sada koristiti podebljani eyeliner, što više boja to i bolje.

Mogli smo vidjeti ovaj fenomen na raznim revijama, ali su brendovi se fokusirali na promoviju ovog proizvoda toliko da je postao neophodan.

Tamne usne

Mnoge sezone nas prati ovaj trend, čal i ako ima jaku konkurenciju ovu jesen ovaj trend i dalje jako gazi. Mračne boje kao što su bordo, smeđa ili čak i crna su žarište šminke.

Povratak u 80-te: metalne boje i sjajni efekat

Sjaj je ključ ove sezone što se šminke tiće. Jak hajlajter, puder sa manjom moći prekrića ali da daje više svjetlosti, metalne sjene, gliter su tajne kako postići in styling ove jeseni. Ova moda se također prenosi na usne. Kažemo zbogom mat ruževim i dajemo dobrodošlicu kremastim ruževima i sjajima.

Podijeli članak