Najjači kuhar na svijetu: Čovjek koji pravi hranu za Bijelu kuću ima biceps od 61 centimetar

Nevjerovatni veteran

Veteran američke vojske Andre Rush, nakon okončanja vojne karijere posvetio se kuhanju, a talenat i umijeće za roštiljem su ga doveli do časti da biva redovno angažovan od strane Bijele kuće za kuhanje na posebnim događajima.

To ništa ne bi bilo čudno da se istovremeno ne radi o vjerovatno i najjačem i najisklesanijem kuharu na svijetu, koji na benchu diže skoro 320 kilograma i koji ima nadlakticu obima od 61 centimetar.

Mnogi se pitaju kako je uspio izgraditi takvo tijelo i kako je uopšte uspio doslovno graditi tri karijere paralelno, a što okrivaju neke pojedinosti o njegovom životu koje možete pročitati u nastavku.

Novinar ga "gurnuo" u svijet poznatih

Iako je već sam po sebi dolazak u društvo kuhara Bijele kuće za Andrea Rusha bio veliki poduhvat, ubrzo je postao prepoznatljiv i širom svijeta. "Krivac" za to je novinar koji je izvještavao o iftaru organizovanom od strane američkog predsjednika Donalda Trumpa, a koji je bio impresioniran Rushovom pojavom, da je objavio na Twitteru fotografiju s njim, a ona se velikom brzinom dalje proširila.

Tokom službe u vojsci učestvovao na takmičenjima kuhanja

Još tokom 24 godine službe, 45-godišnji veteran je učestovao na brojnim takmičenjima kuhanja širom svijeta, gdje je dobijao brojne nagrade za specijalna kulinarka umijeća.

130 kilograma mišića

Pored kuhanja, svestrani vojnik je svoje slobodno vrijeme koristio za vježbanje u teretani, a jaki treninzi s tegovima i kombinacija sa vrhunskom ishranom, kroz nekoliko decenija su od njega napravili impresivno brdo mišića teško 130 kilograma.

Pored snage fokusiran i na vježbe izdržljivosti

Pored snage, o kojoj dovoljno govori to što na bench potisku gura nestvarnih 700 funti (317,5 kg), Andre Rush ističe da je fokusiran na treninge izdržljivosti. Tako da izvodi po četiri serije od 25 ponavljanja niza različitih vježbi.

Fileti lososa kao omiljeni obrok

Imati tijelo od 130 kilograma s tako visokim udjelom mišićne mase, znači da se ogromna pažnja svakoga dana posvećuje odabiru i unosu enormnih količina hrane, posebno mesa. Omiljeni izbor za najvažniji obrok u danu jednog bodybuildera, tj. obrok poslije treninga, kod ovoga veterana su fileti lososa.

Andre Rush - najjači kuhar na svijetu

Kuhar koji privlači pažnju gdje god se pojavi.

Andre Rush - najjači kuhar na svijetu

Kuhar koji privlači pažnju gdje god se pojavi.

Andre Rush - najjači kuhar na svijetu

Kuhar koji privlači pažnju gdje god se pojavi.

Podijeli članak