Mršavi ostaju mršavi zbog ova tri mita u koje vjeruju

Povećanje mase je itekako moguće

Ljudi s viškom kilograma misle da je njima najteže i nikako ne mogu da shvate da je nekim ljudima teško udebljati se. Zapravo, težina izazova je jako slična, jer u oba slučaja organizmi sami "vuku" u neželjenom smjeru.

Povećati masu je itekako moguće, ali za to je neophodan sistemski pristup. Najvažnije je tri pogrešna vjerovanja zbog kojih mršavi uvijek ostaju mršavi bez mogućnosti napretka, što prije zamijeniti zauzimanjem ispravnih stavova. Ukoliko ste i vi osoba koja se muči s neuspjelim pokušajima povećanja mase, u svom životu trebate zaboraviti na sljedeće rečenice.

"Jedem tonu hrane, ali i dalje se ne uspijevam udebljati"

Najčešće izgovorena mitska rečenica mršavih koji se s tim stavom nikada neće uspjeti udebljati. Prava istina je da niko od takvih ne jede dovoljno, jer jedan ogromni obrok i potpuna zasićenost malog želuca, satima kasnije onemogućava novo konzumiranje hrane. Kada se sva kalorijska vrijednost hrane unesene tokom dana sabere, brzo se dolazi do zaključka da tu nema dovoljno kalorija za ulazak u proces povećanja mase.

Rješenje

Pratiti unos kalorija i održati dosljednost iz dana u dan.

"Genetika onemogućava moj napredak"

Isprika nemoćnih, bilo da je to nemogućnost debljanja ili razvoja bilo koje mišićne partije. Istina je da genetske predispozicije postavljaju određeni okvir, ali posebno u pogledu mršavosti i debljine, taj okvir je itekako moguće probiti i
dostići željenu masu.

Rješenje

Shvatiti način funkcionisanja svog tijela, a zatim se prilagoditi ishranom i aktivnostima.

"Ne želim izgubiti svoje trbušnjake"

Zadivljenost vlastitim "pločicama" mnoge mršave ljude ostavi mršavima, iako je istina da ocrtani trbušni mišići uopšte nisu impresivni na mršavim ljudima. Ako se uloži trud u izgradnju čiste mišićne mase, ili ako se jednostavno uz vježbanje poveća masa, pa kasnije poradi na spuštanju nivoa indeksa tjelesne masnoće, six-pack će opet biti tu, samo ovaj put i istinski atraktivan.

Rješenje

Rad na povećanju mišićne mase.

Podijeli članak