Seksi butine za 10 minuta

Moguće je

Kada pomislimo o savršenim oblinama i stražnjici često pomislimo da je to dug i naporan proces. Međutim iako zahtjeva truda, postoje lagane vježbe koje vas mogu dovesti do savršene stražnjice.

Prije nego što počnete s vježbama počnite zagrijavanje koje traje 6 minuta, a po završetku ohladite tijelo 5 minuta.

U nastavku body.ba vam predstavlja lagane vježbe za jaču i obilniju stražnjicu.

Čučanj

Čučanj jača mišiće leđa i nogu.

Stanite sa stopalima u širini ramena i s rukama ispravljenim. Spuštajte se dok savijate koljena, baš kao da ćete sjesti na stolicu. Idite što dublje možete s ciljem da noge budu paralelne s podom. Lagano ustanite i ponovite ovu vježbu osam do deset puta.

Dok radite vježbu držite leđa ispravljena.

Podizanje nogu sa strane

Ova vježba cilja mišiće stražnjice i donji dio leđa.

Lezite na kuk na desnu stranu, desnu nogu savijte u uglu od 90 stepeni dok ispravljate lijevu nogu. Podižite lijevu nogu koliko god možete bez da pomjerate kukove. Polako se vratite na početnu poziciju. Ponovite ovu vježbu osam do deset puta s jednom nogom i onda isto radite i s drugom nogom.

Podizanje stražnjice

Ova vježba cilja mišiće stražnjice i donji dio leđa.

Lezite na leđa sa savijenim koljenima i petama blizu butina. Stopala bi trebala da budu u širini ramena i ravna s podom. Podignite kukove kako biste stvorili ravnu liniju od koljena do ramena.

Dok radite vježbu obratite pažnju da osjetite zatezanje trbušnih mišića i zadnjice. Polako se vratite na početnu poziciju i ponovite ovu vježbu osam do deset puta.

Iskorak

Ova vježba jača mišiće nogu i stražnjice

Stojite uspravno sa skupljenim nogama, napravite korak prema naprijed desnom nogom. Polako savijte nogu s kojom ste uradili iskorak dok obje noge ne budu pod istim uglom. Desna noga ne bi trebala da prelazi nožne prste, a lijeva noga ne smije da dodirne tlo. Vratite se nazad na početnu poziciju.

Ponovite ovu vježbu osam do deset puta sa svakom nogom.

Podijeli članak