Nevjerovatna transformacija 25-godišnjaka: Imao jer 142 kilograma, a pogledajte kako sada izgleda

Svaka čast

Nithun Puvirajasingan je 25-godišnjak iz Londona koji se od ranog djetinjstva borio s viškom kilograma.

Nevjerovatna transformacija 25-godišnjaka: Imao jer 142 kilograma, a pogledajte kako sada izgleda

Dnevno je unosio 6.000 kalorija, a u decembru 2021. godine odlučio je da napravi ogromnu promjenu. Kada je uvidio da ima 142 kilograma, shvatio je da je vrag odnio šalu i da je vrijeme da krene sa velikom borbom protiv kalorija i viška kilograma.

Dnevno je preko 30 eura trošio na hranu, uživao u kobasicama, palačinkama, gaziranim sokovima, grickalicama, slatkišima...

"Potpuno sam prestao da se bavim sobom, osjećao sam se izgubljeno i okrenuo sam se hrani koja je služila kao neka vrsta utjehe. Još ne mogu da vjerujem da sam dozvolio da mi ishrana toliko izmakne kontroli. Uglavnom sam doručkovao tijesto, kobasice i obavezno nešto slatko. Zatim bih naručio pljeskavicu, piletinu i krilca. Za večeru sam jeo pirinač, svinjska rebarca, biftek i ponovo nešto slatko. Često mi je bilo muka od sve te hrane, ali sam i dalje jeo", objasnio je.

Nabavio si je nekoliko sprava i sportske opreme za treninge, čime je počeo u proces nevjerovatne transformacije.

"Davio sam se u hrani i to je uzelo danak. Nisam izlazio s prijateljima, jer me je bilo sramota i mrzio sam sebe i svoje tijelo. Sjećam se da sam pomislio: 'Moram da promijenim način života prije nego što bude prekasno'", rekao je on.

Treninzi na početku bili su teški, a on je za samo tri mjeseca skinuo 32 kilograma, što mu je bio sjajan motiv da nastavi dalje.

"Vježbao sam četiri do pet puta sedmično. Bio sam slab, ali nisam odustajao", objasnio je Nithun koji sada ima 82 kilograma.

"Moj život je sada toliko drugačiji i sretan sam. Ljudi misle da sam sujetan jer ne mogu da prestanem da gledam sebe, ali to je zato što sam još uvijek u potpunom šoku. Tako sam ponosan na sebe i želim da pomognem drugim gojaznim ljudima", objasnio je.

Ovako sada izgleda:

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak