Dijeta Cristiana Ronalda u pripremi za Svjetsko prvenstvo u Kataru

Živi zdravo od jutra do mraka

Napadač Manchester Uniteda i reprezentaciej Portugala je uvijek davao važnost svojoj prehrani kako bi ostao na elitnoj razini.

Dijeta Cristiana Ronalda u pripremi za Svjetsko prvenstvo u Kataru

Cristiano Ronaldo s 37 godina i dalje je u doista zavidnoj fizičkoj kondiciji, no to nije slučajno. Od tinejdžerske dobi prednost je davao treninzima, odmoru i prije svega prehrani kako bi ostao na najvišoj razini.

Osim nenogometnih tema zbog kojih se sve češće nalazi na naslovnicama svjetskih novina, konkretna stvar je da je Svjetsko prvenstvo u Kataru skoro počelo, a Ronaldo je već usredotočen.

Dio je odabrane ekipe nogometaša koji su nastupali na pet svjetskih prvenstava, a sve od svoje prehrane koju praktički nikad ne preskače. Italijanski kuhar Giorgio Barone, zadužen za njegovu hranu, objašnjava da se ¨ njegova prehrana temelji na prirodnim namirnice kao što su riba, piletina, neko povrće, školjke, jaja, biljna ulja, ulja i sjemenke¨ .

"Naravno, sve je u kombinaciji s dobrim treningom. Ali odmor je temeljan kao i trening i prehrana, čak i poslijepodne. I jesti rano navečer", rekao je Giorgio Barone. Ako uzmemo u obzir stanje forme Portugalca, moramo vjerovati kuharu na riječ.

Unatoč svom naizgled beskrajnom apetitu, Cristiano Ronaldo ipak zauzima tvrd stav kada je riječ o prehrani, posebno tokom perioda treniranja.

Na primjer, on svoj dnevni unos hrane obično dijeli na šest manjih obroka koje konzumira u razmacima od 2-4 sata. Tako ne samo da održava optimalnu brzinu metabolizma, već i sprječava da tijelo doživi slabost i glad tokom dana.

U međuvremenu, održavanje forme više je od fizičkog napora za CR7, koji naglašava važnost mentalne dobrobiti. “Naučite trenirati svoj um kao i svoje tijelo”, rekao je jednom.

“Mentalna snaga jednako je važna kao i fizička snaga i pomoći će vam da postignete svoje ciljeve", poručio je.

Ne treba ni napominjati da Ronaldo konzumira samo zdrave stvari, da ne pije gazirane sokove, ne konzumira alkohol niti cigarete i od malih nogu je strogom disciplinom i odlučno krenuo prema vrhu na kojem se već godinama nalazi.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak