Napici od kojih se kilogrami sami tope

5 pića koja će ubrzati vaš metabolizam

Metabolizam predstavlja brzinu kojom vaše tijelo sagorijeva kalorije. Iako brzina vašeg metabolizma uglavnom ovisi o faktorima koje ne možete kontrolisati, kao što su spol, starost, omjer tjelesnih mišića i masti, ipak postoje načini koji će vam pomoći da prirodnim putem ubrzate vaš metabolizam.

Isprobajte ovih pet pića kako biste ubrzali metabolizam i sagorijevanje masti na trbuhu.

Jabučni ocat

Jabučni ocat nudi brojne zdravstvene prednosti, uključujući gubitak kilograma, poboljšanu probavu i ubrzan metabolizam. Nije preporučljivo da pijete samo jabukovo sirće, jer ovaj napitak može spaliti vaš jednjak. Možete pomiješati dvije kašike organskog, nefiltriranog jabukovog sirćeta i malo sirovog meda da ga zasladite. Ispijanje ovog napitka tokom dana može vam pomoći da ubrzate metabolizam, te će vam dati osjećaj sitosti.

Zeleni čaj

Zeleni čaj ima nevjerovatne zdravstvene prednosti. Napravljen je od nefermentiranog lišća, a sadrži visoku koncentraciju antioksidanata poznatijih kao polifenoli. Zeleni čaj sagorijeva masti i ubrzava metabolizam. Savjetuje se da pijete 3-5 šoljica ovog napitka kako biste iskusili maksimalne koristi. Organski zeleni čaj je jedno od najzdravijih pića koje možete konzumirati.

Limunska voda

Voda s limunom može biti izuzetno jednostavan i efikasan način da se riješite trbušnih masnoća. Sve što je potrebno da uradite jeste da pomiješate sok od limuna i vodu. Ovaj jednostavni napitak nudi tonu koristi, uključujući mogućnost ubrzanja metabolizma i sagorijevanja kalorija. Možete spremiti napitak u veliku bocu i piti je tokom dana za najbolje rezultate. Ne samo da ćete ostati hidrirani, već ćete zbog snažnih flavonoida i antioksidativnih svojstava iz limuna zaštiti vaše ćelije od oštećenja. Limunska voda također pomaže u varenju, što znači da ćete upiti više hranjivih sastojaka iz hrane.

Sok od povrća

Svježi sokovi od povrća sa špinatom, brokulama i drugim zelenim lisnatim povrćem, su odličan način da uklonite štetne toksine iz vašeg organizma. Povrće koje je bogato kalijem posebno je korisno za ispiranje natrijuma iz organizma. Jedan od najboljih trikova za mršavljenje jeste konzumiranje ovog zdravog napitka prije obroka.

Voda

Hidratacija je izuzetno važna za metabolizam. Vjeruje se da hladna voda pomaže tijelu da sagorijeva više kalorija, jer je tijelu potrebno više energije da zagrije i probavi tečnost. Ispijanje čaše vode prije svakog obroka pomoći će vam da se osjećate puno, te ćete kao rezultat toga unositi manje kalorija.

Podijeli članak