Amber Gianna važi za jednu od najzgodnijih umjetnica na svijetu

Online senzacija dominira svijetom fitnessa

Amber Gianna je online fitness influencerica. Pored fitnessa, Amber ima strast i za umjetnost i nauku. Ona kombinuje svoje interese i dijeli ih sa svojim sljedbenica putem svojih online profila.

Jedna od stvari koja se ističe kod Amber je njena izvanredna figura. Ona ju je uspjela izgraditi uz godine treninga, nešto što ona ponosno pokazuje online.

Početak karijere

2017. godine, Amber je objavila svoju prvu sliku na Instagramu. To je bio samo početak njene zavidne karijere. Osim svog glavnog profila, ona ima i umjetničke profile na kojima objavljuje svoje radove. Njeno trenutno sjedište je Chicago, a zbog njenog inspirativnog stava prema fitnessu i životu, njena karijera svakim danom sve više raste.

Trening

Nakon puno godina eksperimentisanja, fitness influencerica je otkrila da njeno tijelo najbolje reaguje na spoj velikih i malih težina.  Obično trening započinje složenim pokretima, dok su njeni mišići još uvijek zategnuti. Kako vježbanje napreduje, ona polako kreće s težim pokretima.

Kraj treninga i istezanje

Po završetku treninga, Amber se voli istegnuti. To joj pomaže da smanji nakupljanje mliječne kiseline u mišićima, te poboljšava protok krvi i hranjivih materija u tijelu.

Ishrana

Za Giannu je najvažnija kontrola porcija. Većinu vremena ona broji kalorije, ali ne suzdržava se ni da jede ono u čemu uživa. Uz ovakav stav, Amber je uspjela da svoju ishranu učini ukusnom i zdravom.

Cheat obroci

Iako ne voli često jesti nezdravu i brzu hranu, Amber priznaje kako se ne suzdržava ako osjeti žudnju za omiljenim slatkišem ili hamburgerom. Fitness senzacija sve unesene kalorije uspijeva sagorjeti intenzivnim treninzima, stoga ne osjeća potrebu da izbacuje određene namirnice iz ishrane. Ona ne prati nikakvu restriktivnu dijetu, već se trudi da održava zdravu i balansiranu ishranu tokom čitave godine.

Šta možemo naučiti od nje?

Amber Gianna pokazala nam je da "cheat obrok" vjerovatno neće napraviti ogromnu razliku. Ona dokazuje da su dosljednost i ravnoteža ključni kako biste ostvarili fitness ciljeve. Bez obzira gdje se nalazite na svom fitness putovanju, zapamtite da ne trebate biti previše strogi prema sebi. Uz opušteni pristup fitnessu i ishrani, Amber je ostvarila svoje ciljeve i inspiriše druge da postignu isto.

Podijeli članak