Put do slave: Inspirativna fitness ikona iz Brazila

Tatiane Almedia dominira fitness industrijom

Tatiane Almedia je nutricionistkinja i fitness model iz Brazila. Nakon što je otvorila online profile i počela objavljivati slike svoje figure, njena karijera je počela da raste. Ne samo da se njeni sljedbenici dive njenim čvrstim trbušnjacima i toniranim nogama, već su jednako impresionirani njenom radnom etikom u teretani.

Fitness modeli poput Tatiane ulažu svoje srce i dušu u trening. To joj je omogućilo da zadrži vitku figuru tokom cijele godine, ali i da izgradi zavidnu karijeru fitness modela. 

Postignuća

Kao nutricionistkinja, Tatiana koristi svoje znanje kako bi pomogla drugima da stvore planove zdravih obroka. Ona svojim sljedbenicima i klijentima daje korisne savjete o dijeti.

Osim toga, Tatiana je sve poznatija u svijetu manekenstva, odakle i ima titulu fitness i bikini modela.

Trening

Tatiane Almedia smatra da trbušnjaci ne nastaju samo u kuhinji, te stoga slijedi strogu rutinu treninga kako bi mišiće održala jakim i toniranim. Ona kombinuje različite metode treninga, pri čemu su najvažniji trening snage i kardio. Svaka vrsta treninga ima svoju ulogu u ostvarivanju njenih fitness ciljeva.

Kardio i trening snage

Kardio Tatiani pomaže u sagorijevanju masti, dok joj treninzi snage omogućavaju da oblikuje svoje tijelo. Bez obzira na vrstu treninga, Tatiane se trudi da zadrži dobru formu. Ovo ne samo da joj osigurava pravilnu izgradnju mišića, već joj pomaže i u izbjegavanju povreda i maksimiziranju oporavka.

Ishrana

Budući da puno trenira, Tatiane ne treba previše smanjivati unos kalorija kako bi ostala mršava. Ona se fokusira na jedenje zdrave hrane, koja uključuje povrće, sve vrste voća i različite izvore proteina i masti.

Iako Tatiane jede neke ugljikohidrate, poput slatkog krompira i smeđe riže, ona ih pokušava svesti na minimum jer joj brzo podižu razinu šećera u krvi.

Cheat obrok i odmor

Ipak, Tatiana također zna kada je vrijeme da se opusti i uživa u životu. Kad ne trenira naporno, ona uživa u margariti ili putuje u inostranstvo kako bi istražila nove zemlje. Ona vjeruje da je odmor ključ zdravog tijela i uma.

Šta možemo naučiti od nje?

Tatiane Almedia je dokazala da je fitness stil života koji ne mora biti dosadan i naporan. Ona uspijeva kombinovati intenzivne treninge i zdravu ishranu s putovanjima, druženjima s prijateljima i ostalim aktivnostima koje joj pune baterije.

Podijeli članak