Upoznajte Anais Zanotti: Ekstremna sportistkinja koja uživa u skokovima s padobranom

Fitness trenerica je i ovisnica o adrenalinu

Anais Zanotti je manekenka i glumica, poznata po svojim skokovima padobranom i nastupima na TV reklamama. 

Međutim, njen put ka slavi nije uvijek bio jednostavan. Ona se 2007. godine preselila u Miami na Floridi kako bi ostvarila svoje snove da postane manekenka i glumica. Došavši u SAD sama, sa slabim razumijevanjem jezika, Anais je morala započeti svoj život ispočetka.

Biografija

Anais Zanotti rođena je i odrasla u Saint-Tropezu u Francuskoj. Njen otac je iz Italije, dok je njena majka porijeklom iz Francuske. Odrastajući, Anais je trenirala vijetnamsku borilačku vještinu Viet Vo Dao. To je disciplina koja trenira tijelo i um, a praktikuje se bez oružja. Ova vještina joj je pomogla da razvije snažan karakter.

Rani znakovi uspjeha

Njena ljubav prema manekenstvu započela je još kada je ona imala 15 godina. Jednog dana joj je prišao fotograf i pitao je može li napraviti nekoliko slika. Fotošuting je trajao dva sata, te je Anais u tom trenutku shvatila da ima potencijal da dogura daleko u svijetu manekenstva. Ipak, ona nije znala odakle treba početi.

Preseljenje u SAD

Nakon dosta razmišljanja, Anais je zaključila da je preseljenje u Sjedinjene Američke Države najbolji način da izgradi uspješnu karijeru u svijetu manekenstva. S 20 godina napravila je rizičan korak i preselila se u Miami na Floridi. Tamo nije nikoga znala, a da stvar bude još teža, govorila je vrlo malo engleskog.

Popularnost

U samo nekoliko mjeseci, Anais je uspjela dobiti svoj prvi posao u svijetu modeliranja. To joj je dalo motivaciju da naporno radi na ostvarenju svog sna. Vremenom je dobivala sve više i više prilika, a u međuvremenu je otkrila još jednu strast - padobranstvo. Nije prošlo puno vremena prije nego što je postala ovisna o naletu adrenalina.

Ostvarenje snova

Za nekoliko godina, Anais je postala uspješna manekenka, glumica i kaskaderka. Počela se pojavljivati i na TV reklamama širom svijeta. Ona je postala poznato ime u svijetu ženskih modela, a od tada širi svoj utjecaj na drugim poljima života, te je postala i osobna trenerica.

Trening

Anais je još s 15 godina trenirala u teretani kako bi održala svoje tijelo u formi. To je za nju postalo još važnije kada je započela s manekenstvom, te je ovo postao posao koji je od nje zahtijevao da bude u izvrsnog formi tokom cijele godine.

Kardio trening

Kada je u pitanju kardio, ona ga radi 3-4 puta sedmično u trajanju od 30-45 minuta. Njen omiljeni oblik kardio treninga su StairMaster intervali.

Ishrana

Anais se drži osnova kada je njezina ishrana u pitanju. Ona jede dosta zelenog povrća, voća i druge zdrave hrane kako bi njezino tijelo izgledalo fenomenalno. Kad god ima naporan trening, Anais se pobrine da taj dan konzumira dodatne ugljikohidrate. Ona obično ima 6 manjih obroka dnevno.

Šta možemo naučiti od nje?

Anais Zanotti je imala hrabrosti donijeti izuzetno tešku odluku. Ona je ostavila svoje prijatelje i obitelj i otišla u drugu državu kako bi ostvarila svoje snove. Iako je ovo bila rizična odluka, jasno je da se za Anais ovo isplatilo. Zahvaljujući svojoj hrabrosti, ona se popela na sami vrh u svijetu mode, te je postala glumica, fitness model i kaskaderka.

Podijeli članak