Od 16. godine diže tegove, a mnogi se upravo zbog toga dive njenom tijelu

Michelle Bieri vas može naučiti ponešto o fitnessu

Michelle Bieri je fitness model i certificirana trenerica iz Švicarske. Ona, zajedno sa svojom sestrom Carmen Bieri, dijeli savjete o treningu i ishrani na svojim online profilima.

Michellino fitness putovanje započelo je još dok je ona bila dijete. Ohrabrena od strane roditelja da ostane aktivna, Michelle se bavila širokim spektrom sportova poput košarke i trčanja. Ipak, jedna sportska aktivnost privukla je njenu pažnju više od bilo koje druge - fitness i dizanje utega.

Biografija

Rođena sredinom 1990-tih, Michelle je odrasla u okruženju punom ljubavi i razumijevanja. Podrška njenih roditelja potaknula ju je da se okuša u mnogim sportskim aktivnostima, zajedno sa svojom sestrom Carmen.

Kako je odrastala, nove odgovornosti su se počele gomilati, te je ostajalo sve manje vremena za njene hobije. Stoga je Michelle odlučila da smanji svoj izbor na samo jedan sport koji bi se mogao prilagoditi njenom načinu života.

Dizanje tegova

Nakon nekoliko sedmica razmišljanja, ona i njena sestra zajedno su odlučile da je fitness njihov izbor. Michelle je odlučila da počne s dizanjem tegova. Sa 16 godina su se prvi put pridružile teretani i počele trenirati četiri dana sedmično.

Transformacija

Vrlo brzo ova sportska disciplina je postala smisao njihovog života. Michelle i njezina sestra su vidjele kako njihova tijela postaju čvršća i mršavija. Upravo ovi prvi rezultati su ih potaknuli da više treniraju.

Novo lice u fitness industriji

Tokom godina, Michelle je investirala u svoje fitness putovanje, te je vremenom naučila koje su ispravne tehnike treniranja i ishrane koji će joj najviše koristiti. Kako su se njeni rezultati poboljšavali, Michelle je shvatila da ne želi taj uspjeh zadržati samo za sebe. Odlučila je da otvori profile na društvenim mrežama, kako bi s drugim ljudima podijelila svoje savjete o treningu i ishrani.

Certificirana osobna trenerica

Nedugo nakon toga, Michelle je postala fitness ikona. Zaposlila se kao certificirana osobna trenerica, te i danas koristi svoje znanje da pomaže drugima da treniraju i ostvaruju svoje fitness ciljeve.

Trening

Michelle redovno ima kardio sesije i treninge snage. Ponekad trenira samo četiri dana sedmično, a kada ima više slobodnog vremena, trenira svaki dan u sedmici. Njena rutina počinje zagrijavanjem, bilo kroz kardio ili lagane utege. Nakon toga Michelle započinje sa svojim pravim treningom, gdje podiže utege.

Michelle također često naglašava koliko se važno istezati, što ona radi i prije i poslije treninga. Ovo joj pomaže da spriječi ozljede mišića od intenzivnog treninga.

Ishrana

Ishrana je od velike važnosti za Michelle. Ona voli pratiti makroe u obrocima, te na taj način zna tačno koliko hrane treba da pojede kako bi postigla svoju idealnu fizičku formu. Ona uglavnom jede čistu hranu, te tu i tamo pojede i omiljenu poslasticu kako bi njen metabolizam pravilno funkcionisao.

Šta možemo naučiti od nje?

Najvažnija lekcija koju nas je Michelle Bieri naučila jeste da ne moramo biti opsjednuti kalorijama u ishrani. Važno je da pripazite na svoj izbor hrane, dok istovremeno uživate u svojim omiljenim obrocima. Dobra ravnoteža je ključna.

Kao i Michelle, i dalje možete voditi računa o unosu makronutrijenata u ishrani, ali nemojte im dozvoliti da upravljaju vašim životom.

Podijeli članak