Ostavljaju bez daha: Instagram fitness modeli koji će vas impresionirati

Najpoznatiji modeli u svijetu fitnessa

Fitness je svakog trenutka sve rasprostranjenija tema. Ljudi se sve više ugledaju na fitness modele i žele postići njihov fizički izgled. Tokom 80.ih i 90.ih godina prošlog stoljeća, fitness je doživio svoju ekspanziju, ali dovoljno je bilo da vježbate kod kuće ispred televizora.

Danas, u modernom svijetu, imamo potpuno novu generaciju fitness modela koji sebe eksponiraju putem Instagrama i šalju poruku da morate živjeti zdravo da bi ste izgledali dobro.
Instagram je danas postao mjesto broj jedan za samopromociju fitness modela i trenera. Ipak, osnovna važnost Instagrama kao platforme nije u objavljivanju savršenih fotografija, već u odličnoj mogućnosti da svoje znanje i iskustvo prenesete i ponudite drugim ljudima i na taj način sebe predstavite čitavom svijetu.
Ta promocija može biti jednostavno objavljivanje slika zdrave ishrane, ali i objavljivanje nekih video tutorijala koji omogućavaju pristup pratiocima.
Neki fitness modeli se baziraju isključivo na fitness treninge, vježbe ili ishranu, dok neki isključivo promovišu svoje tijelo kao produkt fitnessa. Ovih deset Instagram fitness modela su jako popularni i svi imaju preko 4 miliona pratilaca.

Sommer Ray

Sommer Ray je američki fitness model i You Tube bloger. Sa samo svojih 23 godine, na Instagramu ima preko 22 miliona pratilaca.

Michelle Lewin

Michelle Lewin je tridesetjednogodišnja fitness blogerica iz Venecuele. Smatra se jednom od najuspješnijih ličnosti u fitness industriji, a na Instagramu je prati preko 13 miliona ljudi.

Jen Selter

Jen Selter je jedna od najpoznatijih američkih internet senzacija i fitness modela. Ima 23 godine i smatra se jednom od najljepših Amerikanki. Na Instagramu je prati oko 12 miliona ljudi.

Ana Cheri

Ana Cheri je američki fitness model i fitness instruktor. Ima 33 godine i na njenom tijelu joj zavide mnoge žene. Njena popularnost iz godine u godinu sve više raste, a danas ima preko 12 miliona pratilaca.

Anllela Sagra

Anllela Sagra je poznati američki fitness model i TV ličnost. Anllelu je proslavio njen prepoznatljivi fitness program, a danas na Instagramu ima preko 9 miliona pratilaca.

Kayla Itsines

Kayla Itsines je australijski fitness model i personalni trener grčkog porijekla. Ima 28 godina i majka je jednog djeteta. Na Instagramu je prati gotovo 12 miliona ljudi.

Julia Gilas

Julia Gilas je ukrajinski fitness model koja ima milione fanova na socijalnim mrežama. Smatra se jednom od najuspješnijih Ukrajinki u fitness svijetu. Na Instagramu ima skoro 5 miliona pratilaca.

Ulisses Jr

Ulisses Jr je svjetski priznat fitness model iz New York-a. Rođen je 1976. godine, i njegova fizička transformacija je nevjerovatna. Na Instagramu ima preko 6 miliona pratilaca.

Eva Andressa

Eva Andressa je brazilski fitness model. Danas se smatra fitness senzacijom u cijelom svijetu. Danas ima 34 godine, a ovu figuru gradi od svoje sedamnaeste godine. Na Instagramu ima preko 5 miliona pratilaca.

Izabel Goulart

Izabel Goulart je brazilski top i fitness model. Slavu je stekla kao Viktorijin anđeo, te je od tada svjetski priznat model. Ima 34 godine, a na Instagramu je prati preko 4 miliona ljudi.

Podijeli članak