Najmoćniji prirodni afrodizijaci

10 afrodizijaka koji zasigurno djeluju

Kod gotovo trećine mladih parova događaju se problemi sa spolnošću, pa nije rijetkost da posežu za prirodnim afrodizijacima.

Na seksualnu želju utječe mnogo faktora, pa tako nije čudno da stres svakodnevnih situacija, alkohol, pušenje cigareta, nezdrava hrana i ostalo može smanjiti seksualnu želju i volju. Kod nekih osoba probleme mogu uzrokovati i zdravstveni razlozi. Prirodni afrodizijaci tako postaju aktualniji nego do sada, a mogu se naći na svakom koraku i u svakoj kuhinji.
Otkrijte koji okusi na prirodan način povećavaju želju za seksom:

Čokolada

Čokolada je jedan od najklasičnijih afrodizijaka. Smatra se kako je još Casanova konzumirao čokoladu prije svojih ljubavnih pothvata. Sadrži feniletilamin i serotonin koji povoljno djeluju na centre za ugodu u mozgu. Flavonoidi iz čokolade pomažu odstraniti slobodne radikale koji mogu uzrokovati oštećenje stanica i DNA te uz to i ubrzavaju proces starenja.

Pepermint

Pepermint je definitivno pri vrhu liste najmoćnijih afrodizijaka. On osvježava, hladi i razbuđuje sva čula. Možete ga uzimati oralno, ali i šampon ili gel za tuširanje na bazi peperminta, također mogu djelovati stimulirajuće!

Kavijar

Kavijar sadrži puno vitamina. Bogat je fosforom, te se smatra kako potiče proizvodnju sjemene tekućine.

Čili papričica

Čili je idealan stimulator seksualne aktivnosti. Pojačava rad srca i dotok krvi do spolnih organa. Općenito, svi začini od kojih se znojimo smatraju se afrodizijacima.

Avokado

Stari narod Asteka avokado je nazivao ‘stablom testisa’ radi njegovog sastava koji pomaže u povećanju libida kod muškaraca i žena. U njemu se nalazi visoka razina nezasićenih masti koje pomažu srcu i krvnim žilama. S obzirom na to da je ponekad problem kod potencije loša cirkulacija, avokado zasigurno može pomoći u tom problemu.

Bademi i ostalo orašasto voće

U bademima se nalaze zdrave masti koje pomažu mozgu, cirkulaciji i za proizvodnju testosterona. Ujedno se smatra da miris badema pomaže kod žena jer pobuđuje seksualno uzbuđenje.

Peršun

Peršun pospješuje širenje krvnih žila kod muškog spola. Preporučujmo da se jedna kašika peršunovog sjemena prelije čašom kipuće vode, te popiti 3 čaše tokom poslijepodneva i večeri.

Crno vino

Crno vino u umjerenim količinama opušta tijelo, no treba pripaziti, jer vas u većim mjerama može uspavati. Hronično ispijanje alkoholnih pića nakon nekog vremena može narušiti erekciju i ejakulaciju.

Jaja

Cink, koji je jako važan za potenciju nalazi se u žumanjcima jaja uz folnu kiselinu te vitamine B skupine. Jaja su odličan prirodni afrodizijak jer također sadrže važne faktore za oslobađanje histamina koji je važan za seksualnu želju, potenciju i doživljavanje orgazma. Jedna od esencijalnih aminokiselina koje se nalaze u jajima je norepinefrin koji djeluje na seksualno ponašanje.

Citrusi

Sva hrana bogata antioksidansima dobar je prirodni afrodizijak, pa tu spadaju i sve vrste citrusa. Osim toga oni sadrže vitamin C i folnu kiselinu koja je jako bitna za reproduktivno zdravlje.

Podijeli članak