Selena Gomez svojim izgledom ostavlja bez daha, a bolest koju ima je ne zaustavlja da bude još bolja

Osam tajni perfektnog fizičkog izgleda

Mlada glumica i pjevačica redovno vježba s trenericom Amy Rosoff Davis koja se ujedno brine i za njenu prehranu te stil života.

Zadnjih par godina, Selena trenira s Amy od tri do pet dana u sedmici. Selena Gomez je prije koju godinu otkrila kako boluje od lupusa, hronične bolesti koja uzrokuje bolove zglobova i tetiva. Nakon te dijagnoze, mlada glumica se okrenula zdravijem životnom stilu kako bi se osjećala bolje, a njena prijateljica i trenerica Amy joj pomaže u tome kao što je otkrila za magazin Cosmopolitan.com

Nema vaganja

Nikada se ne vaga. Mislim da to uopšte nije zdravo, istaknula je trenerica. Budući da svakodnevno sarađuju, njena prijateljice uvijek može primijetiti svaku promjenu na Seleninom tijelu. Važno je samo da dobro jede i vježba te će se i osjećati zdravije.

Nema dijeta

Nema izbacivanja namirnica iz prehrane, samo smanjeni unos onih koje štete organizmu. Život je prekratak da ne bismo uživali u hrani!

Promjena prehrambenih navika

"Često bih je uhvatila kako jede brzu hranu, uzela bih to i bacila u smeće te joj dala mrkvu i humus." -navodi trenerica. Promjena prehrane je doista pomogla u formiranju tijela, a njen organizam se vrlo brzo privikava. U prehranu joj je dodala više cjelovitih namirnica i zdravih organskih sastojaka. Ovako izgledaju njeni dnevni obroci:
Doručak: Zdravi burrito sa jajima, kobasicom, avokadom, rižom i graškom ili punomasni grčki jogurt i granola
Ručak: Salata s puretinom, avokadom, graškom i domaćim sosom od octa s crvenim vinom, maslinovo ulje, senf i sok od limuna
Večera: krastavci, losos ili piletina, avokado


Uvijek u pokretu

Selena Gomez radi kardio trening, pilates i jogu. Često odlaze na planinarenje gdje u pokretu vježbaju. Kako bi mišići bili aktivni treba kombinovati razne vježbe i svaki dan raditi promjene.

Istezanje

Amy Rosoff Davis ističe kako je Seleni, u njenoj situaciji, pomoglo istezanje kako bi joj tijelo bilo fleksibilnije. Ponekad se čak isteže i za vrijeme priprema za nastup.

Voda, voda, voda

Uvijek nosi bočicu vode sa sobom, tako da joj je to postala navika.
Selena je za Vogue rekla:
Uvijek imam vode. Litre vode. Čak i čašu vode u kupaonici jer prije nisam praktikovala to, a zaista želim ostati hidrirana sve vrijeme.

Zdrava slika o tijelu

Kada izgledate dobro, zračite samopouzdanjem te se osjećate snažno i zdravo. To nosite dobro unutar i izvan kože, objašnjava Amy.

Njega duše i tijela

Amy na turnejama uvijek traži dobra mjesta u prirodi za šetnje i planinarenja.

"Želimo pronaći lijepe stvari u svakom gradu koje ga čine posebnim. Uvijek se vozimo, nalazimo u hotelu pa je divno ponekad izaći u prirodu gdje nema ljudi i tehnologije. Kada naiđemo na zanimljiv prizor, stanemo na nekoliko minuta kako bismo cijenili šta vidimo i uživali u miru. Ovo je savršeno za opuštanje tijela, duše i uma."   

Podijeli članak