Fatalna crnka godinama dominira fitness industrijom

Od malih nogu je uživala u sportu

Stephanie Davis je ikona u industriji fitnessa i modeliranja. Takmičila se na brojnim događajima kao što su IFBB Bikini Fitness International i Austrijski IFBB Bodycult Challenge.

Porijeklom iz Austrije, Stephanie je još kao dijete uživala u fitnessu. Od jahanja do gimnastike, Stephanie je voljela biti fit i aktivna. Kasnije u životu donijela je veliku odluku da svoju energiju usmjeri u fitness modeliranje, što joj se na kraju i isplatilo.

Postignuća

Pro Fitness Model

Fitnes takmičarka

Online influencer

Biografija

Stephanie je još kao dijete uživala u fitnessu. Uživala je u jahanju, gimnastici i atletici. Tek nakon što je krenula u teretanu, njen život se počeo u potpunosti mijenjati. Njeni treninzi su bili intenzivni, a uskoro se zaljubila u rezultate koje je vidjela u ogledalu.

Prvo takmičenje

Nakon višemjesečnog treninga i stroge ishrane, Stephanie je odlučila otići na prvo takmičenje. Ona je na svom prvom takmičenju osvojila 1. mjesto. Od tog trenutka, Stephanie je nastavila naporno trenirati i predstavljati svoju fantastičnu figuru u brojnim časopisima o fitnessu. Vremenom su i njeni online profili dobivali sve više pratitelja, te je Stephanie postajala sve poznatije ime u fitness industriji.

Trening

Stephanie je izgradila svoju nevjerovatnu figuru kroz sate napornih treninga u teretani. Tokom godina, uspjela je stvoriti svoju rutinu vježbanja koja se sastoji od vježbi idealnih za njeno tijelo i nivo kondicije. Njena rutina treninga fokusira se na sve mišićne grupe, nakon čega ima dva dana odmora, kako bi se njeni mišići oporavili.

Ishrana

Stephaniena dijeta sastoji se od proteina, zdravih masti i složenih ugljikohidrata. Stephanie naglašava važnost ugljikohidrata kako bi se njeno tijelo oporavilo, te kako bi imala dovoljno snage i energije u teretani. Što se tiče suplemenata, ona zna koliko je uravnotežena ishrana važna, ali ponekad nedostatke dopunjuje multivitaminima i ribljim uljem.

Njena inspiracija

Stephanie svoju motivaciju pronalazi u ostalim sportašima i fitness modelima u industriji. Stephanie priznaje da su njihova postignuća u fitness industriji ono što ju inspiriše da jednog dana dostigne istu razinu.

Podijeli članak