Jamie Eason je pobijedila rak i postala fitness ikona

Ona može biti motivacija svima!

Nema sumnje, Jamie Eason jedan je od najpoznatijih modela i glasnogovornica u fitness industriji. Osim što radi kao fitness model i pisac za bodybuilding.com, pojavljuje se i na naslovnicama mnogih časopisa o zdravlju i fitnessu te u katalozima odjeće, donjeg rublja i kupaćih kostima.

Putujući širom svijeta gdje god se pojavi promoviše zdrav način života, vježbanje i zdravu prehranu. Također dizajnira i vlastitu liniju plivačkih odjela. No nije uvijek sve bilo tako sjajno te je i Jamie kao i svi ostali sportaši uložila mnogo truda i vremena da bi danas bila ikona znana cijelom svijetu.

Biografija

Nakon što je završila fakultet zaposlila se u sektoru ljudskih resursa i marketinga, ali budući da svoj život nije željela provesti iza pisaćeg stola promijenila je posao i zaposlila se u djedovoj firmi koja se bavila pokrivanjem krovova. Pored obiteljskog obrta, koji i dan danas vodi njezin brat, jedan prijatelj nagovorio ju je da se prijavi na audiciju cheerleadersica za jednu ekipu u Houston.

Životne promjene

U to vrijeme nije ni sama vjerovala da bi mogla uspjeti, ali usprkos tome što se natjecala sa 1600 žena, par dana nakon audicije već je bila dio tima. Bilo je to fantastično iskustvo za mladu Jamie. Dane bi provodila na krovu, a noći na igralištu. Nažalost, njezina karijera navijačice brzo je završila. Kad joj je bilo 22, dijagnosticirali su joj rak dojke, ali iznenađujuće brzo se oporavila zahvaljujući svojem karakteru i želji za životom. Bio je to okidač koji ju je potaknuo na promjene.

Zdrav način života

Nekoliko godina kasnije suočila se s novim problemom. Nakon što se javila liječniku zbog bezazlene ozljede leđa dijagnosticirana joj je i spina bifida oculta (rascjep kralježnice). Umjesto da je pokoleba, to je još više potaknulo da se okrene sportu i zdravom načinu života i s time se, barem za sada izgleda tako, za cijeli život vezala. Angažirala je personalnog trenera i savjetnika za prehranu koji su je vratili na pravi put. Naučila je pravilno vježbati i sve tajne zdrave prehrane. Nakon par mjeseci takvog režima postigla je pravu transformaciju te se počela odlično osjećati, kako tjelesno, tako i emotivno.

Inspiracija drugima

Ubrzo nakon toga uslijedilo je i prvo natjecanje na kojem je i pobijedila. Nakon toga odlučila je svoja znanja početi dijeliti s drugima te ih inspirisati da se okrenu zdravom načinu života. Danas ima i vlastitu internetsku stranicu putem koje dijeli savjete o vježbanju i prehrani.

Vjerujte u sebe!

"Ovo je tvoj život! Ako ti se ne sviđa ili nisi onaj ko bi želio biti, onda ga promijeni! Neće biti lako i puno će trajati, ali budi okružen ljudima koji te podržavaju i vole, i bori se za to! Nemoj tratiti vrijeme i nemoj se žaliti! Želim ti puno sreće i izdržljivosti za to! Trebaš vjerovati u sebe i kroz zdravi život moći ćeš postići sve u životu!"

Podijeli članak