Neobičan izazov: Pokušao je uraditi 10.000 čučnjeva za 24 sata

Godišnji plan treninga pokušao je izvršiti za jedan dan

Ned s YouTube kanala Try Guys smatrao je da je dobra ideja da se njegov godišnji dan treninga obavi za samo jedan dan. Njegova novogodišnja rezulocija je uključivala vježbanje, te fokusiranje upravo na čučnjeve. On je, naime, pokušao svoj cilj izvršiti za samo jedan dan. 

"Posljednje dvije godine su bile zaista naporne na mom fitness putovanju", kaže on. "Nekad sam bio u sjajnoj formi, stalno sam igrao fudbal, čak sam i radio CrossFit ... Tada sam imao operaciju koljena, dobio sam dijete i osnovao sam društvo, sve u isto vrijeme."

Naravno, ovo je YouTube izazov, stoga Ned na samom početku videa upozorava gledatelje da ovo ne pokušavaju kod kuće, jer pokušaj da obavite 10.000 čučnjeva za 24 sata može vas dovesti u opasnost od rabdomiolize - raspada mišićnog tkiva što rezultira otpuštanjem štetnih proteina u krvotok.

Cassey Ho, koja ima fitness kanal Blogilates, Neda je uputila da obavi različite varijacije čučnjeva, te mu pomaže da popravi formu.

Ned je prvih 1.000 čučnjeva obavio za sati i po, a narednih 900 je radio 5 sati. Njegov poticaj je bio komad sušija, koji bi dobio nakon svakih pet ponavljanja koja dovrši.

„10.000 je dostižno“, govorio je lični trener JP Amistoso, koji motiviše Neda da stigne do 1.990. "Ono što želite učiniti je stvoriti dobre navike ... ali mislim da počevši od manjih koraka, 30 čučnjeva dnevno i ciljajući prema velikom cilju, to možete i dobiti." On nagovara Neda da sluša svoje tijelo tokom ovog izazova i da krene po osjećaju: "Ako osjećate bol, stanite."

Ned nije dovršio izazov od 10.000 čučnjeva za dan, ali je uspio stići do impresivne brojke od 2.020 čučnjeva. Iako nije uspio ostvariti svoj cilj, i dalje je ponosan na sebe što se odlučio na ovaj korak.

Podijeli članak