Ovo je najbolja vježba, tvrdi najfit čovjek na svijetu

Mat Fraser je čak pet puta proglašen Najfit čovjekom na svijetu. On se takmičio do 2021. godine, kada se povukao, a od 2016. do 2020. godine je osvajao titule.

Ovo je najbolja vježba, tvrdi najfit čovjek na svijetu

Fraser sada trenira elitne CrossFittere, među kojima je i prvak 2021. godine Justin Medeiros. Takođe, pomaže običnim ljudima da dođu u formu putem aplikacije za vježbanje HWPO Training.

HWPO je skraćenica za "naporan rad se isplati", čime se očigledno vodio tokom svog života i karijere. Fraser je za Insider otkrio kako su od vježbi presudni čučnjevi, te da su dobri bez obzira da li želite da postanete čvršći, jači, da smršavite ili izgradite mišiće.

"Nemojte žuriti s teškim utezima i visokokvalificiranim pokretima. U početku može biti frustrirajuće kada vidite kako drugi rade sve te zabavne stvari, ali izgradnja čvrstih temelja isplatit će vam se u ostatku atletske karijere", kazao je Fraser.

On preporučuje svima da savladaju čučnjeve ako imaju namjeru da postanu spremniji i zdraviji.

"Čučanj je jedan od najboljih pokreta koji će vas učiniti boljima i zdravijima", napominje. Ako znate pravilno napraviti čučanj, olakšat ćete si ustajanje iz stolca ili nošenje kutija".

Iako se više ne takmiči, šest dana u sedmici vježba i uživa u treninzima snage.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Mathew Fraser (@mathewfras)

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Mathew Fraser (@mathewfras)

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak