Zanosna Alexia je će biti vaša motivacija za trening

Ona nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Alexia Clark je fitness ikona, model i zvijezda na društvenim mrežama iz Arizone. Ona ima impresivnu karijeru koja uključuje modeliranje za brojne proizvode poput poznate sportske odjeće.

Postala je jedna od vodećih ženskih ličnosti u fitness industriji nakon što je na Instagramu postala samoproglašena "kraljica vježbanja". Ona putem društvenih medija širi svoju ljubav prema fitnessu i zdravom načinu života.

Postignuća

Thunderbird Academy - srednjoškolska diploma

Arizona State University - BS, komunikacije

Kvalifikacija za zdravlje i fitness stil života

Kvalifikacija o neurološkom zdravlju i kondiciji

Modeliranje

Biografija

Alexia, rođena i odrasla u Arizoni, SAD, oduvijek je uživala u vježbanju i sportu. Međutim, u mladosti nije razmišljala o karijeri u fitnessu. Upisala je Državni univerzitet u Arizoni da bi studirala marketing, međutim, nije se dovoljno zainteresovala za trening u teretani.

Tada je Aleksija shvatila da bi trebala nastaviti karijeru u fitness industriji.

Modeling

Aleksino učešće u sportu i treninzima u teretani rezultiralo je njenom nevjerovatnom figurom. Njeni prijatelji shvatili su da ima potencijala da uspije kao model, a ona je ovo vidjela kao priliku da uđe u fitness industriju. Nakon završetka srednje škole započela je s audicijama za brojne reklame i brendove. 2011. godine potpuno se usredotočila na svoju karijeru fitness modela.

Zvijezda društvenih mreža

2012. godine na Instagramu je počela objavljivati slike i video zapise svojih treninga i načina života. Postala je dobro poznata ličnost u industriji, nakon pojavljivanja u brojnim uglednim časopisima. Stekla je masu sljedbenika, te je postala internet senzacija koja inspiriše fanove da vode zdrav način života.

Trening

Alexia ima za cilj da uklopi 7 treninga sedmično u svoj užurbani raspored fitness modela. Uživa u miješanju HIIT treninga s tradicionalnim CrossFitom, stvarajući vlastiti stil vježbanja. Svoje treninge konstantno mijenja uključivanjem različitih vježbi, stilova treninga i drugih metoda za postizanje konstantnog napretka u teretani.

Ishrana

Alexia zna važnost ishrane i trudi se održavati svoju ishranu čistom tokom cijele godine. Međutim, ona ohrabruje ljude da pronađu zdravu hranu koja im se sviđa, a da se ne ograničavaju na određene namirnice.

Savjeti

Njeni savjeti koje dijeli s fanovima najčešće zvuče ovako:

Mentalno se pripremite prije vježbanja - Alexia uvijek nastoji održati snažan i pozitivan način razmišljanja kada krene vježbati.

Neka treninzi budu svježi - Promjena rutine ne poboljšava samo njene rezultate, već čini i vježbanje zanimljivijim. To joj pomaže da ostane motivisana na svom fitness putu.

Imajte rezervni plan - Ako nema pristup teretani, Aleksija će pronaći način da trenira bez utega.

Imajte partnera za treniranje - Alexia vjeruje da trening s prijateljima i porodicom pomaže u stvaranju zdravog okruženja u kojem će svi motivirati jedni druge da naporno treniraju dalje na svom fitness putu.

Ne morate biti perfektni, samo budite dosljedni - Ne radi se o tome da stalno budete stopostotno motivisani. Umjesto toga, riječ je o ulaganju napora u teretani bez obzira na to kako se osjećate. Treniranje i tokom „dobrih dana“ i „loših dana“ donosi dugoročne rezultate.

Podijeli članak