Neodoljiva Anita je donijela odluku koja joj je potpuno promijenila život

Dokazuje da se ne trebamo bojati promjena

Anita Herbert profesionalna je bikini sportašica i fitness model porijeklom iz Mađarske. Ona se preselila u Ameriku kako bi izgradila karijeru fitness modela, a ova velika promjena sredine joj se isplatila, te je Anita danas dobro poznato ime u fitness industriji.

Njena nevjerovatna figura i radna etika su je dovele do enormnog uspjeha, a evo i kako joj je to pošlo za rukom:

Biografija

Rođena i odrasla u malom gradu blizu Budimpešte, Anita nije odrasla kao osoba koja je oduvijek uživala u fitnessu. Ona priznaje kako nikad u ranim tinejdžerskim godinama nije kročila nogom u teretanu.

Preseljenje u Ameriku

Anita je diplomirala na koledžu u Mađarskoj, te je ubrzo shvatila da nema toliko prilika za posao svojih snova u zemlji svog porijekla. 2012. godine je posjetila najbolju prijateljicu u Miamiju, a ispostavilo se da je ovo bila najbolja odluka koju je ikada donijela, te joj je ovo potpuno promijenilo život. Odlučila je da ostane tamo, u nadi da će uspjeti.

Početak fitness putovanja

Prvih nekoliko godina života u Americi, Anita je uživala u alkoholu i nezdravom načinu života. S 24 godine ona je shvatila da je ovaj način života neće daleko dovesti, te je odlučila promijeniti svoje navike. Srećom, zahvaljujući sjajnoj genetici uspijevala je ostati fit, međutim, tek nakon što je upoznala svog budućeg muža, Anita je odlučila da želi voditi zdraviji život.

S 24 godine Anita je počela trenirati u teretani i slijedila je strogi plan ishrane.

Susret s Michelle Lewin

Do 2015. godine Anita je pod vodstvom svoga supruga izgradila nevjerovatnu figuru. U tom je periodu upoznala svog idola, Michelle Lewin. Anita je živjela u istoj zgradi i trenirala u istoj teretani kao i njen fitness idol.

Michelle je bila impresionirana i motivisala je Anitu da se počne takmičiti kao bodybuilderica. Nakon što se nadahnula za takmičenje, Anita je pojačala svoje treninge i započela pripreme za svoj prvi nastup.

Prvo takmičenje

Kasnije te godine, Anita se pojavila na pozornici na svom prvom takmičenju - 2015 NPC CJ's Classic. Anita je na svom prvom takmičenju kući odnijela pehar. Osim toga, zaradila je i svoju Pro karticu. Nastavila je s takmičenjima, te je tokom godina dobila još mnogo impresivnih naslova.

Senzacija društvenih medija

Pehari s takmičenja nisu bila njena jedina dostignuća, te je neodoljiva Anita i na internetu postajala sve popularnija. Stekla je masu sljedbenika na Instagramu, a svi oni su bili impresionirani njenom nevjerovatnom figurom i radnom etikom.

Trening

Anita miješa svoje treninge, vježbajući više mišićnih grupa nekim danima, a zatim se fokusirajući na pojedine dijelove tijela u ostalim danima. Izvodi 15-20 ponavljanja u setovima, kako bi održala i razvijala svoju sjajnu fizičku formu.

Ishrana

Anita ne slijedi određene dijete, već jednostavno posvećuje pažnju svom unosu kalorija. Ipak, tokom pripreme za takmičenja, ova fitness ikona svoje obroke bazira na piletini, ribi, jajima, smeđoj riži i slatkom krompiru.

Podijeli članak