Njena tonirana stražnjica izluđuje muškarce širom svijeta

Fitness ikona dominira Instagramom

Amanda Fransson postala je poznata zbog svoje tonirane stražnjice. Ona trenira donji dio tijela svake sedmice, te kaže kako nikada ne preskače ove važne treninge.

Međutim, prije svog fitness putovanja, Amanda je izgledala potpuno drugačije. Tek nakon što je počela s treninzima snage ona je uspjela izgraditi nevjerovatnu figuru. Prvih nekoliko mjeseci joj je bilo najteže, ali vremenom se navikla na vježbanje i uspjela potpuno promijeniti svoj život.

Evo kako danas izgleda njen život:

Postignuća

Fitness model

Online ličnost

Trening

Amanda obično trenira 4-5 puta sedmično. Njeni treninzi nogu traju 2 sata ili duže, dok ostali treninzi poput tricepsa i leđa traju 60-90 minuta. Amandina omiljena vježba nogu su čučnjevi, te često radi različite kombinacije ove vježbe.

Ishrana

Amanda se ne suzdržava od kalorične hrane jer sve što unese sagorijeva u teretani. Uz to, njen visokokalorični plan obroka osigurava njenim mišićima hranjive tvari koje su potrebne za obnovu i rast. Tipičan doručak za Amandu sastoji se od kajgane i čaše mlijeka.

Cheat day

Amanda jede čisto šest dana u sedmici, uzimajući jedan dan za "varanje". Međutim, čak i na danima varanja Amanda rijetko jede bilo kakve šećere. Umjesto toga, ona voli pizzu ili hamburger.

Suplementi

Amanda svako jutro pije shakeove za pojačavanje mišića. To puni njene rezerve proteina i omogućava njenim mišićima da ostanu tonirani. Međutim, kad želi da se smrša, Amanda konzumira protein surutke.

Podijeli članak