Atraktivna Jacqueline je poznata po svojim oblinama

Zbog uspjeha i izgleda ona je inspiracija mnogim ženama širom svijeta

Jacqueline Petzak, poznata i kao Miss Petzak, poznata je ličnost u svijetu fitnessa. Ona je postala popularna zbog svojih oblina, koje su inspiracija ženama širom svijeta da porade na svojoj ishrani i razini fizičke aktivnosti.

Nepotrebno je reći da je njena izvanredna figura rezultat godina napornog rada. Tokom srednje škole Jacqueline je sudjelovala u brojnim sportovima. Njezina je sportska priroda na kraju dovela do otkrića fitness stila života - i otada se nije osvrtala.

Postignuća

  • Fitness model
  • Internet ličnost
  • Fitness trenerica

Trening

Jacqueline trenira tri puta sedmično u teretani. Kao ljubiteljica velikih težina, njezini treninzi obično počinju dizanjem tegova u kombinaciji s varijacijama čučnjeva. Svojim primjerom, Jacqueline želi pokazati drugim ženama kako ih dizanje utega neće učiniti “glomaznim” te da će im dati privlačnu i estetsku figuru. Jacqueline preporučuje trening za 6-10 ponavljanja po setu. 

Gubitak masnoće uz kardio

Što se tiče kardioa, Jacqueline preporučuje da radite brze i kratke seanse kao što je HIIT. S ovim vrstama kardio treninga  ona je u stanju da brzo sagorijeva masnoće. Primjer HIIT-a bi bili sprinteri. Pored treninga s visokim intenzitetom i intervalom, odradit će i usporeni kardio. Ovo bi mogla biti dugačka šetnja ili lagano trčanje. Kombinacijom ove dvije vrste kardioa ona dobiva najbolje rezultate - postizanje gubitka masti na najbrži i najučinkovitiji način.

Ishrana

U pogledu ishrane, uravnoteženi omjer složenih ugljikohidrata, bjelančevina i masti je način na koji Jacqueline održava svoju zadivljujuću figuru. Ona uvijek sluša svoje tijelo, te s vremena na vrijeme uživa u nezdravoj hrani - naravno, u umjerenim količinama.

Njena inspiracija

Jacqueline kaže da je ona samostalna osoba. Postavljanje novih ciljeva i njihovo postizanje ono je što ju tera da ustane ujutro. Također je motivisana i inspirisana svojim obožavaocima, koji je neprekidno podržavaju na društvenim mrežama. 

Šta možemo naučiti od nje?

Ako se nešto može naučiti od Jacqueline, to je da je potrebno raditi vlastitim tempom. Ako je neko drugi izgradio fantastičnu figuru za 6 mjeseci, to ne znači da i vi morate to učiniti. Umjesto toga, postavite sebi vlastite ciljeve koji su realni vašoj situaciji i sposobnostima. 

Podijeli članak