Zanosna Sami za svoju figuru dobiva nagrade

Sve popularnija ikona u svijetu fitnessa

Sami Bossert je lična trenerica, sportistkinja u bikiniju i senzacija na društvenim medijima iz Ohija (SAD). Svoj fitness put započela je nakon što je stekla nezdravu tjelesnu masnoću zbog nekvalitetne ishrane.

Nakon što je odlučila to da promijeni, njen život se također potpuno transformisao. Ovo je njena priča:

Postignuća

BA Medicinska sestra - Državni univerzitet Ohio

Lična trenerica

2012 NPC Državno takmičenje

 

Biografija

Sami je rođena i odrasla u Ohaju (SAD), kao dijete, sudjelovala je u mnogim sportovima; predstavljala je svoju školu u fudbalu, odbojci, softbolu, košarci i atletici.

Međutim, i ona je uživala u konzumiranju nezdrave hrane kod kuće, te je vremenom nakupila dodatne kilograme nakon godina grickanja i konzumiranja nezdrave hrane. Strast prema kondiciji još je uvijek bila prisutna, ali Sami je postala nezadovoljna svojim izgledom. Tada je Sami odlučila da želi promijeniti svoj izgled i izgraditi figuru iz snova.

 

Fitness putovanje

Tokom svojih fakultetskih godina, Sami je donijela odluku da stekne certifikat personalne trenerice - kako bi proširila svoje znanje o ishrani i kondiciji.

Zbog toga je shvatila da može mijenjati i razvijati svoju figuru kroz metode treninga i dijetu. Kao rezultat toga, nije prošlo dugo dok nije izgradila vitku figuru i postala motivirana da pomogne drugima da postignu svoje ciljeve u fitnesu.

 

Zvijezda društvenih mreža

Oko 2015. godine, u dobi od 26 godina, Sami je kreirala Instagram za svoje lične treninge - odlučna da svoju ljubav prema fitnesu širi svijetom.

Nakon što ju je internetska zajednica za fitness primijetila, Amerikanka je postala poznata zbog svoje nevjerovatne figure - kao rezultat toga, stekla je masu sljedbenika i postala zvijezda društvenih medija.

Ishrana

Sami je slijedila pristup ishrani s čistom hranom kada je započela svoj put u fitnessu. Ona planira svoje obroke oko proteina i povrća - svodeći unos ugljikohidrata na minimum. Njeni omiljeni zalogaji uključuju pečeni začinjeni karfiol i meso umotano u salatu.

 

Šta možemo naučiti od Sami?

Glavna stvar koju možemo naučiti iz njene priče je da učimo iz svojih grešaka i razvijamo se iz njih. Sami je postala nezadovoljna svojim izgledom nakon što je shvatila da je nezdrava ishrana dovela do toga da dobije višak kilograma.

 Kao rezultat toga, Sami je uložila snažne napore da promijeni svoj način života. Sami je dokazala da postizanje vaše idealne tjelesnosti može biti zabavno i ugodno kroz njeno fitness putovanje.

 

Podijeli članak