Fatalna Mariah će vas očarati svojom figurom

Inspiracija za fitness

Mariah Stock je zaljubljena u fitness još od 2011. godine. U tom periodu, ona je pokušavala pronaći idealne fitness rutine za svoju figuru. Njen trud se isplatio.

Danas je Mariah poznato ime u fitness industriji, a na svom fitness putovanju spoznala je i lijepe strane takmičenja, te se bolje upoznala sa svojim tijelom i onome što njoj najviše odgovara. Ovo je njena priča:

Postignuća

  • Bikini takmičarka
  • Personalna trenerica
  • Trenerica pravilne ishrane

Trening

Ukupno, Mariah trenira 5-6 puta sedmično. Ona ima za cilj da radi na dva ili tri dijela tijela po sesiji. Na primjer; noge i trbušnjaci ili prsa, ruke i ramena.

Često mijenja rutinu

Mariah često mijenja vježbe tako da se njezino tijelo nikad ne prilagođava. Ponekad će mijenjati svoje treninge na sedmičnoj bazi. Međutim, generalno gledano, ona ima tendenciju da visok obujam treninga održava s 12 ili više ponavljanja po setu. 

Kardio

Njena omiljena kardio vježba je trčanje na traci, međutim, kada ima vremena, Mariah voli trčati vani na svježem zraku. Iako prepoznaje važnost kardio treninga, Mariah priznaje kako ga ne obavlja često. Ona kaže kako se obično oslanja na čistu prehranu kada je gubitak masti njen cilj.

Ishrana

Njena dijeta se sastoji od zdravih ugljikohidrata, dobrih masti i proteina. Evo nekoliko namirnica koje najčešće jede:

  • Ugljikohidrati: zob, riža, voće i povrće
  • Proteini: pileća prsa, mljevena govedina, bjelanjci,
  • Masnoće: avokado, orašasti plodovi i sjemenke i maslinovo ulje

Suplementi

Što se tiče dodatka, Mariah ih stalno mijenja ovisno o njenim ciljevima. Ako se priprema za takmičenje, uzet će multivitaminske i mineralne formule, zajedno s ribljim uljem kako bi nadomjestila sve nedostatke u prehrani. Ali ako se ne takmiči, Mariah će se većinu vremena oslanjati na cijelu hranu.

Šta možemo naučiti od Mariah?

Mariah Stock pokazala nam je da ako nešto želimo, trebali bismo ići punom brzinom kako bismo to ostvarili. Mariah je započela svoj fitness put 2011. godine i za samo nekoliko godina transformirala je cijeli život na bolje. Izgradila je fantastičnu figuru i postala bikini takmičarka, a danas pomaže svojim sljedbenicima da ostvare svoje fitness ciljeve.

Podijeli članak