Veganska ishrana je čarobna riječ u pretvaranju Tysona iz debeljuce u apolona!

Nevjerovatna transformacija poznatog boksera

Bivši svjetski prvak u boksu u teškoj kategoriji, Mike Tyson, zasigurno ima životnu priču ispunjenu usponima i padovima. Od dominiranja u svijetu boksa do niza ličnih problema, njegova priča pokazuje velike životne promjene. Mike Tyson je nedavno najavio povratak u svijet boksa, što je zaintrigiralo čitav svijet borbenih sportova. 

Tyson je napravio ogromne fizičke promjene tokom posljednjih nekoliko godina. Naime, nakon što se povukao iz boksa, on je dobio nezdravu količinu kilograma. Međutim, u nedavnom intervjuu za ABC News, Tyson je otkrio kako je počeo držati svoju težinu pod kontrolom uz zanimljiv izbor ishrane za boksera - veganstvo.

"Bio sam pravi mesožder kada sam trenirao za borbe - jeo sam puno mesa, sira i hljeba. Jeo sam sve osim svinjetine. Nekad sam puno jeo, ali kako sam odrastao, nije mi se dopadao osjećaj nakon jela. Imao sam artritis, probleme sa zglobovima i bio sam morbidno gojazan. Moja sadašnja supruga je u tom periodu stalno mijenjala ishranu. Ona je pratila vegansku ishranu u trajanju od mjesec ili nekoliko sedmica. Odlučio sam da i sam to isprobam.

53-godišnji Mike Tyson priznaje kako je veliki doprinos tome da pokuša s veganstvom bilo saznanje da su rimski gladijatori pratili vegansku ishranu.

"Saznao sam da su najveći gladijatori bili vegani. Kada su pregledali njihovu koštanu srž i napravili istraživanje, otkriveno je da su pratili vegansku ishranu, te da nema mesnih čestica u njima."

Veganstvo postaje sve popularnije širom svijeta. Pored zdravstvenih koristi i snažnih etičkih argumenata u korist veganstva, postoji i značajan utjecaj ovog načina ishrane i na vašu životnu sredinu. Mnoge poznate ličnosti, poput Joaquima Phoenixa i Leonarda DiCaprija, prate vegansku dijetu.

Hoće li veganska ishrana i transformacija biti ključ uspjeha Mikea Tysona u njegovom povratku u ring? Ostaje da vidimo.

Podijeli članak