Seksipilna Brazilka je naučila puno o svom tijelu dok se borila s poremećajem ishrane

Svojom pričom pokazuje tamnu stranu fitness industrije

Carol Porcelli danas uživa u karijeri kao WBFF Pro Fitness Model i takmičarka. Međutim, Carol je morala uložiti dosta truda i odricanja kako bi došla do samog vrha.

U jednom trenutku tokom svoje karijere, Carol se naglo udebljala. Od ovog trenutka, ona je postala "opsjednuta" gubitkom kilograma, što je dovelo do razvoja poremećaja ishrane. Carol je, srećom, uspjela održavati svoju težinu pod kontrolom, uz pomoć pravilne ishrane. Ipak, njena priča može biti pokazatelj da fitness stil života ima svoje nedostatke.

Postignuća

  • Fitness model
  • WBFF Pro Competitor

Trening

Carol Porcelli trenira 4-5 dana sedmično kako bi održavala tjelesnu kondiciju. Ona nema određene dane kada će šta trenirati, umjesto toga, ona više voli mijenjati svoju fitness rutinu kako bi više uživala u njoj.

Kardio i trening snage

Carol radi kardio trening nekoliko puta sedmično, kada želi ubrzati gubitak masti. Inače, njeni treninzi se sastoje samo od vježbi snage. Među njenim omiljenim dijelovima tijela za vježbanje su noge i leđa, ali Carol naporno radi i na ostalim mišićnim skupinama.

Ishrana

Carol je puno naučila o svom tijelu kad se borila s poremećajem ishrane. Otkrila je da iako je jesti čisto važno, neće se ograničiti do krajnosti kada osjeća krivicu ako pojede nešto što i nije toliko zdravo. Danas se Carolina dijeta sastoji od hrane poput piletine, povrća i smeđe riže, uz povremeni cheat obrok poput pizze ili hamburgera.

Poremećaj ishrane

Carol Porcelli nije oduvijek pazila na svoju ishranu. Nakon što je u roku od 3 mjeseca dobila 10 kilograma, ona je odlučila da počne pratiti dijetu koja će potpuno ograničiti njen unos hrane. Ona je nesvjesno stvorila još veći problem - poremećaj ishrane. Nakon sastanka s nutricionistkinjom, Carol je shvatila da ograničavanje određenih namirnica iz svoje ishrane nije rješenje koje će joj donijeti dugoročne rezultate. Ona je usvojila zdraviji plan ishrane, što joj je omogućilo da s vremenom povrati kondiciju i zdravlje.

Podijeli članak