Nekada gojazna mama, a danas fitness ikona

Da li je ovo najseksipilnija mama na svijetu?

Fitnes model Dženifer Nikol Li izgradila je karijeru i zaradila milione zahvaljujući zategnutom tijelu kojim je inspirisala brojne ljude širom svijeta da krenu njenim stopama. Njen put do savršenog tijela nije bio ni malo lak. Majka dva dječaka imala je čak 90 kilograma poslije drugog porođaja. Napornim radom, smršala je 30 kilograma.

Dženifer je osvajala brojne nagrade na fitnes takmičenjima. U intervjuu za "Fox news", otkrila je da njen uspjeh nije došao preko noći i da joj je najteže bilo da se riješi izgovora.

Promjena

"Riješila sam da se otarasim svih izgovora i da budem iskrena prema sebi. "Nemam dovoljno vremena" ili "skupo je hraniti se zdravo" postali su prošlost. Takođe mi je bilo teško da shvatim da je potrebno vrijeme da bih vidjela rezultate, jer sam sve htjela sada i odmah", otkriva Dženifer.

Početak karijere

Ona živi u Majamiju i pojavila se na preko 40 naslovnica magazina. Ono što je najviše motivisalo bilo je to što joj se "smučilo" da bude gojazna, pogotovo jer je imala dvoje djece o kojima je trebalo brinuti.Kada je počela sa gubljenjem kilograma, Dženifer se više fokusirala na izgradnju mišićne mase. " Kada sam postala mama, smučilo mi se da budem gojazna i da nemam energiju. Obećala sam sebi da ću naučiti sve o fitnesu i pravilnoj ishrani i da ću postati ozbiljan sportista i model", ispričala je Nikol.

Motivacija

Sada je jedan od najpoznatijih fitnes gurua i objavila je nekoliko knjiga, liniju donjeg veša i DVD snimke sa vježbama. Nikol je bila i gost kod čuvene "Opre" gdje je savjetovala sve žene i mame da se fokusiraju na to da budu uporne i motivisane, a ne da se stalno ogledaju i razmišljaju o svom izgledu.

"Mi majke smo stalno fokusirane na to da se brinemo o drugima, ali moramo da nađemo način da vratimo i sebe na listu prioriteta", savjetuje Dženifer.

Zdrav način života

"Žene, pogotovo majke, moraju da budu svjesne svog zdravstvenog stanja i svoje mentalne, emotivne i fizičke snage. Da biste bili fit, to ne znači da treba da budete mršavi. Ali, ako ste snažni, znači da ste i zdravi i fit", tvrdi ona.

Savjet drugim ženama

"Savetujem ženama da rade više vježbi snage, a ne toliko kardio vježbi, jer je dobar tonus mišića zapravo izvor mladosti" - objasnila je Dženifer.

Podijeli članak