Fatalna Elle je prešla put od pakla alkohola do najzgodnije pravnice

Život joj se okrenuo za 180 stepeni

Elle Edwards je fitness model, studentica prava i sportašica iz Engleske. Među Ellinim strastima su zdrava hrana, zdravlje i trening s utezima. Obožava osjećaj koji dobije nakon napornog treninga.

Međutim, Elle nije oduvijek bila fitness fanatik kao danas. Ona je završila pravni fakultet i jedno vrijeme se bavila karijerom pravnika. Ovo je inspirativna priča nevjerovatne Elle.

Nezdrave životne navike

Elle je u periodu studiranja poprimila neke poprilično nezdrave navike, uključujući i pretjerano uživanje u alkoholu. Ovo je bio njen način suočavanja sa stresom i obavezama studentice prava. Elle je primijetila i kako joj odjeća koju ima više ne stoji kao prije, jer je dobila višak kilograma. Ovo je za nju bila prekretnica zbog koje je odlučila da potpuno transformiše svoj život.

Postignuća

  • Fitness ikona
  • Studentica prava
  • Sponzorisani model

Trening

Kao fitness fanatik, Elle najviše uživa u dvosatnom treningu u teretani. Ipak, zbog njenih obaveza, ovo nije uvijek moguće. Kako bi nadoknadila nedostatak vremena, Elle redovno radi kratke i intenzivne treninge, s puno setova i ponavljanja u kratkom vremenu.

Kardio trening

Elle često naglašava važnost kardio treninga. Osim za sagorijevanje kalorija, kardio trening je izuzetno važan za zdravlje i pravilan rad srca. Elle kardio trening radi minimalno tri puta sedmično, a najčešće se odluči za trčanje u prirodi ili intenzivni HIIT trening.

Ishrana

Elle je potpuno promijenila način ishrane i treninga koji je pratila tokom studentskih dana. Oduvijek je voljela hranu i uživala u njoj, međutim, danas bira puno zdravije namirnice i proizvode. Njena ishrana se sastoji uglavnom od proteina, poput pilećih prsa, jogurta i biljnih izvora proteina. Uz to, Elle jede zdrave ugljikohidrate i masti u obliku smeđe riže, slatkog krompira, maslinovog ulja, orašastih plodova i avokada.

Suplementi

Suplementi nisu rijetkost u svijetu fitnessa i zdravog načina života, ali, Elle ih izbjegava. Ona svoje potrebe za hranjivim tvarima zadovoljava na prirodan način. Ipak, kada u svom rasporedu ima puno putovanja, Elle poseže za proteinom sirutke i multivitaminima.

Šta možemo naučiti od Elle?

Ono što možemo naučiti od Elle Edwards, jeste da zdrav način života može donijeti mnogo radosti i sreće u vaš život. Iako sigurno nije lako postići transformaciju poput njene, proces transformacije će vas ojačati i psihički i fizički.

Podijeli članak