Fitness model koji je postigao savršenstvo muškog izgleda

Potrebno je mnogo rada i truda

Španac Tavi Castro je bodybuilder i fitness model. 

Svojim predivnim tijelom uspio je privući preko 2,8 miliona pratitelja na Instagramu. Njegovo puno ime je Octavio Robert Maginnis "Tavi" Castro. Rođen je 1990. godine. Pored bodybuildinga razvio je i ljubav prema mauzici, pa je često nastupao i kao DJ. Danas živi u Holandiji. Castro je odnosio pobjede na raznoraznim takmičenjima, a ovo je njegova priča:

Ljubav prema sportu

Od mladih dana gajio je veliku ljubav prema sportu. Profesionalno se bavio nogometom i radi njega preselio iz Kanade nazad u Evropu, sve do studija avio inženjerstva. Tokom studija je nastavio vježbati u teretani kako bi održao kondiciju.

Početak bodybuildibnga

Njegov ispunjen raspored i brojne obaveze nisu mu dali puno vremena za bavljenje sportom, stoga se odlučio početi baviti bodybuildingom. Od tada je bio siguran da je to njegova najveća ljubav i da je to put kojim želi ići. Do danas, kako kaže, nije se nikada pokajao.

Najveća motivacija

U radu ga najviše motiviše njegova porodica koja mu je velika podrška: "Zbog njihovog truda, uvijek težim dati 100% u svemu što radim. Oni su od samih početaka uvijek bili uz mene i vjerovali u sve što radim. Da nije bilo tako, možda i ne bih bio ovo što sam danas." 

Trening

Tavi trenira barem pet do šest dana u sedmici sa dva do tri kardio treninga kako bi izgubio masnoću. Također voli HIIT treninge uvrstiti u svoju vježbačku rutinu, kako bi bila što zanimljivija.

Ishrana

Mišićavi Španjolac smanjuje unos ugljikohidrata 20-30%, izbjegava prekomjerno procesiranu hranu i so. Također voli jesti puno ribe i piletine, a ne crveno meso tokom rezova. Kaže da je zdrava ishrana pola puta ka uspjehu. 

Podijeli članak