Neodoljiva Jen svojom figurom pokazuje kako vam teretana može promijeniti život

Inspirativna djevojka čija figura će vas ostaviti bez teksta

Jen Butters je fitness model i lična trenerica iz SAD-a. Postala je popularna u fitness industriji nakon što je objavila nekoliko slika svog fenomenalnog tijela na internetu.

Ovo joj je donijelo ogroman uspjeh, te je Jen u roku od nekoliko godina uspjela od sebe izgraditi ikonu u svijetu fitnessa i zdrave ishrane. U međuvremenu, ona se zaljubila u proces vježbanja i transformisanja svog tijela. To ju je inspirisalo da pomogne i drugima koji imaju iste ciljeve, a danas njeni sljedbenici na Instagramu upravo u njoj vide svog uzora. Evo kako je tekao njen fitness put:

Postignuća

  • Personalna trenerica
  • Fitness model
  • Online ličnost
  • Poduzetnica

Trening

Izgradnja njene nevjerovatne figure trajala je godinama. Uz dosljednost i trud, kako u teretani tako i izvan nje, Jen je postigla ono što je oduvijek htjela. Ona se trudi da trenira s utezima 5 do 7 puta sedmično, međutim, zbog njenih obaveza fitness trenerice, to nije uvijek moguće. Kada nema dovoljno vremena za svoje dugotrajne treninge u kojima uživa, Jen se pobrine da poveća intenzitet vježbanja. Na primjer, ona će praviti više ponavljanja istih vježbi u kratkom vremenskom periodu kako bi povećala intenzitet.

Ishrana

Što se tiče Jenine ishrane, ona se trudi da sve što unosi u svoj organizam bude čisto i zdravo. Njeni se obroci baziranu na tri glavna makronutrijenta: masti, ugljikohidrati i proteini. Ona uživa u konzumiranju masne ribe i zdravog mesa, poput lososa, govedine i peradi. Što se tiče ugljikohidrata, uglavnom svoje izvore traži u smeđoj riži i kvinoji. Kada su masti u pitanju, Jen se trudi da svoje obroke sprema s maslinovim uljem. Također jede avokado, orašaste plodove i jaja kao druge zdrave izvore masti.

Šta možemo naučiti od Jen?

Jen je dokaz snage vizije i ostvarenja snova uz trud i dosta odricanja. Ona je željela voditi zdrav život, te izgraditi nevjerovatno tijelo. U roku od samo nekoliko mjeseci, Jen je počela svoje snove pretvarati u realnost. Ako jednostavno nemate motivaciju da napokon počnete vježbati i voditi računa o vašoj ishrani, jednostavno posjetite Instagram profil ove nevjerovatne djevojke. Možda vam upravo ovo bude motivacija da napravite početnik korak, koji već predugo odlažete.

Podijeli članak