Od mršavice do fitness ikone s oblinama: Zanosna Venessa ponosno pokazuje svoju vitku figuru

Može biti inspiracija svakome ko želi početi vježbati

Venessa Nieto je popularni fitness model iz SAD-a. Ona je inspiracija velikom broju svojih pratilaca, međutim, Venessa nije bila oduvijek bila u zdravoj formi po kojoj je danas poznata.

Odrastajući, Venessa je bila izuzetno mršava, te priznaje kako je u srednjoj školi bila vjerovatno najsitnija osoba. Ona je isprobavala različite metode kako bi se ugojila, međutim, ništa joj nije pomagalo.

Tek kada je odlučila da krene u teretanu, tada se njen život počeo mijenjati na bolje. Nakon godina dizanja utega, Venessa je dobila preko 13 kilograma vitkih mišića.

Od tada je postala poznata po sjajnoj figuri i zavidnoj disciplini u teretani. Ovo je njena priča:

Postignuća

  • Fitness model
  • Brend ambasador
  • Popularna fitness ikona

Trening

Venessina omiljena vježba za izgradnju stražnjice su čučnjevi. Njen cilj je da odradi 8-12 ponavljanja. Vnessa kaže kako je forma presudna kada radite čučnjeve. Prema njenim riječima, ona ima ovakvu figuru zbog forme u kojoj radi ovu vježbu.

Alternativa za trening sa utezima

Kad nema pristup teretani, Venessa će se kreativno snaći i pronaći druge načine vježbanja kod kuće. Na primjer, ako je na odmoru gdje nema tegova za trening, odradit će vježbe sa tjelesnom težinom, kao što su čučnjevi s tjelesnom težinom i plank.

Ishrana

Kao renomirani fitness model koji stalno objavljuje fotografije svoje nevjerovatne figure, Venessa sebi ne može dopustiti da ne poštuje svoju ishranu. Tokom cijele godine ona prati čistu ishranu. Njena ishrana se sastoji uglavnom iz zdravih ugljikohidrata, masti i puno proteina za izgradnju mišića.

Što možemo naučiti od Venesse Nieto?

Ono što možemo naučiti od Venesse Nietea je da, ako želite imati fenomenalnu figuru, trebali biste biti spremni naporno raditi na tome. Ona je uložila dosta truda u ostvarivanje svojih ciljeva, te pokazuje da to možete i vi.

Podijeli članak