Neodoljiva Charlene je zavoljela finess stil života nakon porođaja

Ovo je bio način da vrati staru figuru

Charlene Borley je fitness model, nutricionistkinja i bikini takmičarka iz Engleske. Charlene je tokom karijere u natjecateljskom bodybuildingu pobijedila u brojnim emisijama. Uključujući UKBFF TFM prvenstvo i MP Pro Elite takmičenje.

Iako je Charlene uvijek bila fizički aktivna osoba, nakon što je rodila kćer ona je prvi put počela s treningom snage. Ona je dizanje utega prihvatila kao najbolji način za vraćanje figure nakon porođaja.

Nakon višemjesečne dijete i redovnih treninga u teretani, Charlene je postigla svoje kondicijske ciljeve. Ona je razvila strast prema ovakvom načinu života, te joj je kasnije ovo pomoglo da izgradi zavidnu karijeru u fitness industriji. Ovo je njena priča:

Postignuća

  • Fitness model
  • Takmičarska bodybuilderica
  • Nutricionistkinja
  • Takmičarka u bikiniju
  • UKBFF TFM prvak
  • Pobjednik MP Pro Elite-a

Trening

Charlene kaže kako radi dosta treninga s utezima. Tačnije, ona trenira u teretani četiri do šest puta sedmično, u zavisnosti od toga kako se osjeća.

Ona svaki dan osigurava odgovarajuću količinu odmora kako bi se njeno tijelo u potpunosti oporavilo. Charlene kaže da je osam sati sna navečer njen minimum. U pogledu kardioa, Charlene voli boks. Ovo je aktivnost visokog intenziteta koja, pored toniranja ruku i ramena, ubrzava rad njenog srca.

Važnost dobre forme

Bez obzira na to što redovno vježba, Charlene će osigurati da ima ispravan oblik i držanje. Umjesto da pravi brze pokrete s utezima, Charlene u svakoj vježbi više voli usporene i kontrolisane pokrete. Ona kaže kako je važno da uvijek razmišljate o vašoj formi i držanju tokom vježbanja, jer ovo zaista pravi veliku razliku.

Ishrana

Charlene Borley prati dijetu koja se temelji na velikim količinama zdravih masti, uz pravilnu ravnotežnu proteina i ugljikohidrata. Umjesto da jede nekoliko većih obroka, Charlene tokom dana jede 6-7 puta manjih obroka. Ovo ubrzava njen metabolizam i pomaže joj da lakše probavi hranu, te da efikasnije apsorbira hranjive sastojke iz nje.

Šta ju je najviše motivisalo da nastavi dalje?

Charlene je osoba koja se motivira postavljanjem vlastitih ciljeva i ostvarivanjem ih napornim radom i zalaganjem.

U pogledu kondicije, Charlene voli vidjeti svoj napredak u ogledalu. To joj daje potrebnu motivaciju da nastavi naporno raditi na svojim ciljevima.

Podijeli članak