Od uzorne studentice do ikone sporta: Neodoljiva Pia će vas očarati svojom pričom

Danas je uspješna u svojoj karijeri

Pia Muehlenbeck živi život svojih snova, radi ono što najviše voli - putuje svijetom, uživa u karijeri modela i svakodnevno trenira u teretani. Međutim, da bi dosegla ovaj nivo uspjeha, Pia je morala da poduzme neke velike rizike u svom životu.

Pia je u mladosti bila uzorna studentica, te je vremenom dobila stipendiju na Univerzitetu Bond. Nekoliko godina kasnije ona je diplomirala na univerzitetu. Ovako si je osigurala prestižan posao u jednoj odvjetničkoj firmi. Međutim,Pia je ipak naposljetku za sebe odabrala nešto drugačiji put.

Početak fitness karijere

Pia se zapravo nikada nije osjećala zadovoljno radeći u odvjetničkoj firmi. Na kraju je shvatila da korporativni posao koji radi nije za nju. Pia je ubrzo nakon toga napustila korporativni svijet, te je iskoristila priliku u manekenstvu. Otkad je donijela tu odluku, Pia se nije osvrtala. Ovo joj je otvorilo mnoge mogućnost, te je vremenom postala popularna na internetu, a mnogima je upravo Pia inspiracija kada je fitness u pitanju.

Postignuća

  • Fitness model
  • Modna dizajnerica
  • Poduzetnica
  • Autorica (fitness i ishrana)
  • Zvijezda društvenih mreža

Izazovi

Najveći izazov s kojim se Pia susrela na početku svoje manekenske karijere bio je taj da ostane mršava za sve fotošutinge. Ona nije imala nikakvo prethodno znanje o pravilnoj ishrani, a u ovom periodu je počela s temeljitim istraživanjem ove teme. Vremenom je Pia naučila dosta toga o ishrani i treningu, što joj je pomoglo da izgradi odličnu figuru.

Trening

Pia voli često miješati svoj režim treninga.

„Trudim se da moj režim vježbanja bude zaista raznolik kako bi mi uvijek bilo zanimljivo trenirati“, kaže Pia.

Svakog dana, Pia radi kardio između 30-45 minuta. To je obično HIIT (intervalni trening visokog intenziteta) kardio, poput jogginga, sprinta, ljuljanja kettlebell-a, itd.

Uz kardio, Pia radi i jogu i pilates do tri puta sedmično. Ostala tri dana posvećena su njenim treninzima u teretani, gdje obično trenira s laganim utezima.

Ishrana

Pia voli unaprijed planirati svoje obroke. Prema njenom mišljenju, dijeta je najvažniji dio bilo kog fitness plana. Iz tog razloga, ona slijedi strogu dijetu koja joj omogućava da ostane vitka i fit tijekom cijele godine. Ona prati unos svojih makronutrijenata, te se trudi da jede dovoljno proteina, ugljikohidrata i zdravih masnoća.

Podijeli članak