Neodoljiva plavka svojim izgledom oduzima dah

Luisa Polo će vas oboriti s nogu

Luisa Polo je fitness ikona iz Kolumbije. Uživa u napornom treningu i zdravoj ishrani, što je poprilično očito i po njenoj nevjerovatnoj figuri.

Kada je Luisa prvi put ušla u teretanu, brzo je postala 'zaljubljena' u osjećaj koji dobije nakon što završi s vježbanjem. U roku od nekoliko mjeseci, ona je počela primjećivati velike rezultate u svojoj figuri. Nedugo nakon toga postala je strastvena fitness trenerica, a uspjela je izgraditi i zavidnu karijeru modela i fitness ikone. Ovako je izgledao njen fitness put:

Kardio trening

Ovisno o okolnostima i ciljevima, Luisa će raditi različite vrste kardio-a. Na primjer, ako želi održati svoju vitku figuru, onda će se držati ustaljenog tipa kardio. Što može biti bilo šta, od trčanja na trkačkoj stazi do šetnje dužom stazom.

S druge strane, ako Luisa želi brzo sagorjeti masti, odlučit će se za HIIT.  Ovo je tip kardio koji Luisin metabolizam stavlja u visoku brzinu, omogućavajući joj da brže postiže ciljeve za gubitak masti nego kod bilo koje druge kardio metode.

Trening s utezima

U pogledu treninga s utezima, Luisa voli dizati teške utege s puno volumena. Svoje vježbe obično započinje složenim pokretima, završavajući ih izolacijskim vježbama.

Njene omiljene izolacijske vježbe su povratni udarci glutena i podizanje nogu.

Ishrana

Luisa voli da sve bude jednostavno kada je njena ishrana u pitanju. Drži se hrane bogate hranjivim sastojcima, koja daje njenom tijelu sve proteine, ugljikohidrate i masti koje su joj potrebne da ostane jaka i mršava.

U slučaju da želi izgubiti masnoću, Luisa će postepeno smanjivati unos kalorija sve dok ne počne gubiti zdravu količinu kilograma.

Šta možemo naučiti od Luise?

Luisa Polo uvijek nastoji biti najbolja verzija sebe, bilo da je u pitanju fitness ili bilo šta drugo. Usredotočena je na poboljšavanje svog fizičkog stanja svakog dana, zajedno s izgradnjom zdrave karijere na društvenim medijima.

Luisa nam je pokazala da, kako biste postigli fenomenalno tijelo, sve što trebate učiniti je odabrati nekoliko složenih vježbi i usavršiti ih, tako da odgovaraju vašem tijelu. Budite dosljedni i ne odustajte od vaših ciljeva, a rezultati će doći sami.

Podijeli članak