Dokaz da je sve moguće: Izbacila je alkohol i brzu hranu iz života, a danas izgleda bolje nego ikad

Neodoljiva voditeljica je bila uporna u svojim ciljevima

Laura Ivette je fitness model, ambasadorica brenda, takmičarka u bikiniju i voditeljica na radiju iz New Yorka, SAD. Za fitness se počela zanimati 2012. godine, nakon što je shvatila da je postala nezadovoljna svojim izgledom i stilom života.

Uprkos nedostatku slobodnog vremena, Laura je odlučila da će pronaći način da pazi na ishranu i da redovno trenira u teretani. Nakon dosta pokušaja i pogrešaka, uz pomoć prijatelja i vlastitu posvećenost kondiciji - Laura je na kraju preobrazila i svoju tjelesnu građu i život. Od tada, ona je postala fitnes diva, model i inspiracija za svoje fanove širom svijeta. Ovo je Laurina priča:

Postignuća

  • Fitness Model
  • Radio voditeljica
  • WBFF Diva
  • Senzacija društvenih medija
  • Biomedicinske nauke, magistar

Biografija

Rođena 1990. u Dominikanskoj Republici, Laura Ivette odrastala je kao ambiciozna osoba. Ona je uspjela završiti fakultet biomedicinskih nauka. Međutim, Laura je imala dosta problema s usklađivanjem vremena. Ona je radila čak tri honorarna posla, te nije imala slobodnog vremena. Ovo je rezultiralo različitim nezdravim navikama, uključujući ispijanje alkohola i konzumiranje gotovo samo prerađene hrane.

Promjena načina života

Nakon što je diplomirala, Laura je odlučila preuzeti kontrolu nad svojim životom. Odlučila se učlaniti u lokalnu teretanu gdje je počela eksperimentirati s utezima i različitim vježbama. U roku od nekoliko mjeseci nakon što je Laura zaposlila nutricionistu, ona je primijetila kako joj se težina smanjila za šest kilograma.

Bikini takmičarka

Otprilike u tom periodu, Laura je slučajno naletjela na sliku svoje prijateljice koja se prvi put takmičila u fitness takmičenju. Ovo ju je motivisalo da i sama pokuša s fitness takmičenjima, te je Laura imala ogromnu želju da stupi na scenu. Ona je ova takmičenja vidjela kao način da prihvati zdrave prehrambene navike i redovno treniranje. Njen cilj je bio da rezultati budu dugoročni.

Pogreške i poteškoće

Lauri na početku nije bilo lako - morala je iz svog života potpuno izbaciti alkohol, mliječne proizvode i drugu prerađenu hranu i pića. Pored toga, također je provodila preko 12 sati sedmično kupujući hranu, pripremajući obroke, a također i trenirajući u teretani - sve dok je radila i redovno išla na fakultet.

Napredak

2014. godine sav Laurin trud i odricanje su se isplatili, jer je završila na listi 5 najboljih takmičara na svom debitantskom showu - WBFF Fitness Atlantic. Štaviše, Laura je postigla dugotrajnu transformaciju koja joj je otvorila brojne mogućnosti u fitness industriji.

Trening

Kao WBFF takmičarka u bikiniju, glavni cilj Laure je da postigne toniran i estetski izgled, bez previše mišića. Da bi to postigla, trenira na prilično velikom opsegu ponavljanja - negdje između 12-14 ponavljanja. Velik značaj pridaje i svojoj formi, kako bi izbjegla ozljede i maksimalno razvijala mišiće.

Ishrana

Kada je prvi put započela svoju transformaciju, Lauri je bilo teško jesti nemasnu i neprerađenu hranu svakog dana, bez prostora za varanje. Međutim, s vremenom se Laura prilagodila ovoj vrsti ishrane, a danas se ne može zamisliti bez nje. Neke od namirnica koje Laura sada redovno jede uključuju šparoge, tamno lisnato povrće, govedinu, jaja, chia sjemenke, kvinoju, hljeb od cjelovitih žitarica, orašaste plodove i zdrava ulja.

Podijeli članak