Neodoljiva Whitney je strastvena bikini takmičarka

Ikona fitnessa i zdravog načina života

Whitney Johns američki je fitness model, trenerica i WBFF Pro takmičarka. Pored takmičenja na WBFF sceni, Whitney se takmičila i u NPC bikini diviziji - zauzevši 2. mjesto na NPC Grand Prixu 2015.

Odrastajući, Whitney se borila da pronađe atletski centar koji je bio savršen za nju. Tokom godina pokušavala je s raznim sportovima i disciplinama, ali nijedan nije imao ono što je tražila. Tada je, nakon brojnih neuspjelih pokušaja, Whitney otkrila dizanje utega i kondiciju. Ovaj način vježbanja joj je privukao pažnju, a ubrzo je postao i njena strast.

Postignuća

  • Fitness model
  • Personalna trenerica
  • WBFF takmičarka

Biografija

Kako je djetinjstvo provela odrastajući u Idahu, Whitney Johns nikada nije uspjela pronaći sport u kojem bi briljirala. Prema njenim riječima; "Nikad nisam bila dobra u sportovima, plesu, gimnastici ili bilo kojoj drugoj stvari koju bi djevojčice trebale dobro raditi." Međutim, ovo nije spriječilo Whitney da istraži svoje sposobnosti. Sa svojom snažnom željom da ostane aktivna, godinama je iskušavala različite sportove i aktivnosti - nadajući se da će pronaći nešto u čemu će biti dobra.

Na kraju je Whitney pronašla ono što je tražila - kondiciju i dizanje tegova. Nakon brojnih neuspjelih pokušaja tradicionalnih disciplina, plesa i sporta, Whitney je odlučila trening snage učiniti svojim stilom života. Tada je zapravo počelo njeno fitness putovanje.

Postizanje ciljeva

Sa šesnaest godina Whitney je počela trenirati s utezima. Ubrzo je počela primjećivati poboljšanja u svojoj tjelesnoj građi, što ju je dovelo do toga da je postane "ovisna" o vježbanju. Ostvarivanjem svojih fitness ciljeva Whitney je razvila snažnu disciplinu i samopouzdanje u sebe. Njeni treninzi nisu je samo fizički ojačali, već je i mentalno rasla kao osoba. 

Trening

Whitney dosta pažnje posvećuje svojim svakodnevnim treninzima. Ona radi puno vježbi za jačanje trbušnjaka, kao i čučnjeve kako bi izgradila zavidne gluteuse. Zajedno s njenom čistom prehranom, ove vježbe pomažu Whitney da održava vitko i zategnuto tijelo tokom cijele godine.

Ishrana

Whitney se drži zdrave i čiste ishrane, koja uključuje zdravo meso, složene ugljikohidrate i zdrave masti. Ona izbjegava mliječne proizvode zbog netolerancije. Također, Whitney priznaje kako ponekad prekrši pravila zdave ishrane i uživa u sladoledu. To je njeno omiljeno cheat jelo.

Podijeli članak